Τζιούμης για Βοσυνιώτειο: Θετική η υφυπουργός – Εξετάζουμε λύση για να λειτουργήσει το ίδρυμα (ήχος)

Παρασκευή, 6 Μαρτίου 2020 13:02

Για την συνάντηση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγη ώρα με την υφυπουργό Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου για το Βοσυνιώτειο μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης ο δήμαρχος κ.Κώστας Τζιούμης.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός από τον δήμαρχο και ο πρόεδρος του Βοσυνιώτειου Γιώργος Σαμαρτζής και ο επικεφαλής της παράταξης «Τρίπολη – Αλλάζουμε τα δεδομένα» Νίκος Τσιαμούλος.Ο κ.Τζιούμης εξήγησε, πως έγινε μια εποικοδομητική συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα για το μέλλον του ιδρύματος. «Εκθέσαμε στην κα.Μιχαηλίδου το διαχρονικό πρόβλημα του ιδρύματος και τα προβλήματα που υπάρχουν με την μισθοδοσία και τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων, οι οποίοι βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος, ενώ όπως τόνισε η υφυπουργός έδειξε ενδιαφέρον για την ανεύρεση λύσης. «Την ενδιαφέρει, να αντιμετωπιστεί άμεσα αλλά και διαχρονικά το θέμα», υπογράμμισε.

Αναφορικά με το τι συμφωνήθηκε ο δήμαρχος Τρίπολης μας γνωστοποίησε, πως θα φτιαχτεί πλήρης φάκελος με τα δεδομένα των τελευταίων 5 ετών από τον πρόεδρο του ιδρύματος και το ΔΣ , καθώς και ένα αναπτυξιακό πλάνο για το Βοσυνιώτειο και για το πώς μπορεί και ο Δήμος να βοηθήσει, όπως για παράδειγμα με τη χρήση του λεωφορείου – που θα έχει ο Δήμος στη διάθεση του από την δωρεά του κ. Μαρτίνου – για την μεταφορά παιδιών εξυπηρετώντας και τα παιδιά που θα πηγαίνουν στο ίδρυμα.

Πρόσθεσε ακόμα πως αφού κατατεθεί ο φάκελος στο υπουργείο, η υφυπουργός θα εξετάσει τις δυνατότητες στήριξης για την ομαλή λειτουργία του ιδρύματος που ουσιαστικά αφορά στην μισθοδοσία και τις ασφαλιστικές εισφορές του προσωπικού σε ένα χρονοδιάγραμμα 2-3 ετών.

«Και εγώ και ο κ. Τσιαμούλος εξηγήσαμε στην υφυπουργό, πως το Βοσυνιώτειο λειτουργεί πάνω από 30 χρόνια, βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης και έχει προσφέρει πολλά στην τοπική κοινωνία. Η διάθεση του Δήμου είναι να το στηρίξουμε και να μην κλείσει, για αυτό και δεν συζητήσαμε καθόλου το ενδεχόμενο αυτό. Συζητήσαμε για το πώς μπορεί, να λυθεί το πρόβλημα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τζιούμης.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη του Δημαρχου: