Τζιούμης: Να αφήσει ο Παυλής τα μεγάλα λόγια για τα σκουπίδια και να καταθέσει προτάσεις (vid)

Παρασκευή, 19 Μαΐου 2017 14:10

Για την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, της Τετάρτης 17 Μαΐου μίλησε, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του ΔΣ Τρίπολης Κώστας Τζιούμης.

Ο κ.Τζιούμης αναφέρθηκε αρχικά στα θέματα που έθιξαν ως παράταξη και τα οποία αφορούν στην πάγια προκαταβολή των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου καθώς και στα Κέντρα Κοινότητας.Για την πάγια προκαταβολή ανέφερε πως θα πρέπει να τηρηθεί ο Νόμος και να μην υπάρχει καμία παρανομία ενώ για τα κέντρα κοινότητας σημείωσε πως ως παράταξη είχαν εφιστήσει στη δημοτική αρχή πως δεν πρέπει να χαθεί το πρόγραμμα που θα εξυπηρετήσει αναξιοπαθούντες πολίτες.

Στη συνέχεια ο κ.Τζιούμης μίλησε για τα δύο σοβαρότερα θέματα που συζητήθηκαν ως ημερήσιας διάταξης και το ένα είχε να κάνει με τις έμφυλες ταυτότητες και το άλλο με τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Για τις έμφυλες ταυτότητες τόνισε πως το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα και χωρίς υστερικές κραυγές πως πρέπει να ανακληθεί η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τη θεματική εβδομάδα στα Γυμνάσια, αφού τα παιδιά δεν είναι έτοιμα να καταλάβουν τις διαφορές του βιολογικού από το κοινωνικό φύλο, όταν δεν έχουν διδαχθεί σεξουαλική διαπαιδαγώγηση, ενώ και αυτοί που διδάσκουν τα θέματα αυτά δεν έχουν εκπαιδευτεί για αυτόν τον σκοπό.

                        Φωτογραφία από την Χωματερή στον Άγιο Βλάση

Για τα σκουπίδια κάλεσε τη δημοτική αρχή και τον Δήμαρχο Δημήτρη Παυλή να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαχείριση και να αφήσει «τα μεγάλα και παχιά λόγια» γιατί, αν και έχουν περάσει 3 χρόνια περίπου από τότε που ανέλαβε η δημοτική αρχή, βρισκόμαστε «στο σημείο μηδέν» και τίποτα δεν αποκλείει να βρεθούμε και πάλι με σκουπίδια έξω από τους κάδους και στους δρόμους της πόλης.

Επεσήμανε πως δεν έχει προχωρήσει καμία διαχείριση και συνεχίζουμε να χρησιμοποιούμε παράνομα χωματερές με ό,τι σημαίνει αυτό για το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ.Τζιούμη στο βίντεο.