Τζιούμης: «Ο Δήμος Τρίπολης για πρώτη φορά στην ιστορία του παρέχει δωρεάν παγοδρόμιο και καρουζέλ στους πολίτες»

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2021 21:14

Μετά από ερώτηση του Νίκου Τσιαμούλου για τις εκδηλώσεις των Χριστουγέννων, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ελένη Καρούντζου μίλησε για το πάρκο με το τρένο, για την πλατεία Άρεως με καρουζέλ και παγοδρόμιο. Είναι όλος ο στολισμός στην πόλη και στα χωριά, συν εκδηλώσεις και δράσεις που θα γίνουν στο Μαλλιαροπούλειο και στο Πνευματικό Κέντρο, που θα είναι με δωρεάν είσοδο. Όσο για το κόστος είπε ότι είναι κοντά στις 160-170.000 ευρώ. Να μας φέρετε τον οικονομικό απολογισμό, θα περιμένω τις πληρωμές.

Το γεγονός ότι σήμερα ο στολισμός είναι κάτω από το 50% είναι ένα θέμα είπε ο Σωτήρης Παπαδημητρίου. «Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα» είπε η κυρία Καρούντζου.«Εύχομαι να έχουν επιτυχία οι εκδηλώσεις και να μην επαναληφθεί η αποτυχημένη προσπάθεια του 2020. Θέλω να πιστεύω ότι από εκείνο το μάθημα, τώρα θα είμαστε καλύτεροι. Ο κόσμος πεινάει και υπάρχει φτώχεια, δεν ξέρω τη λογική και το σκεπτικό σας.» είπε ο Νίκος Τσιαμούλος.

«Όταν έρθει η ώρα θα τα συζητήσουμε όλα. Δεν υπάρχουν μελανά σημεία, δεν το δέχομαι. Είναι σαφές ότι υπήρχε το πρόβλημα με το παγοδρόμιο, αλλά είναι γνωστό ότι ο άνθρωπος δεν πληρώθηκε ποτέ και έχει χάσει όλα τα δικαστήρια. Αυτό ήταν ένα πρόβλημα του 2019. Οι εκδηλώσεις ήταν πολύ επιτυχημένες. Το 2020 ομολογουμένως η πόλη μας είχε στολιστεί όπως ποτέ άλλοτε στο παρελθόν, έγινε η επέκταση το πάρκο με το τρένο. Φέτος, ο στολισμός πάει με την πορεία που πάει κάθε χρόνο. Αναγνωρίζω το λάθος του κατεπείγοντος του συμβουλίου. Το θέμα ήρθε στην περίοδο που έρχεται πάντα. Φέτος, ο Δήμος Τρίπολης για πρώτη φορά στην ιστορία του φέρνει παγοδρόμιο και καρουζέλ, το νοικιάζει και το παρέχει δωρεάν στους πολίτες. Είναι μια παροχή σε μια δύσκολη οικονομικά συγκυρία. Όταν έχει δύο –τρία παιδιά και θέλει 10 ευρώ για μια ώρα, φέτος τα παρέχει όλα δωρεάν ο Δήμος Τρίπολης. Το κόστος είναι το ίδιο με τα προηγούμενα χρόνια. Αυτή την υπέρβαση την κάναμε φέτος, για να γίνει επίκεντρο η πόλη και να ευχαριστηθούν οι δημότες και οι επισκέπτες μας”, ανέφερε ο Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης.

«Θα συμφωνούσα με όσα είπε ο Δήμαρχος, αν στο παρελθόν δεν έλεγε άλλα» είπε ο Γιάννης Σμυρνιώτης.