Τζιούμης: Στηρίζουμε το ΠαΠελ – Πρόκριμα για τον Παυλή να λειτουργήσει τα νέα τμήματα (ήχος)

Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2018 11:04

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης μίλησε την Παρασκευή το πρωί, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Τρίπολη Αύριο», Κώστας Τζιούμης.

Ο κ. Τζιούμης σχολίασε, στους δημοσιογράφους Μανιατάκο Δημήτρη και Μηνά Αρτόπουλο τα θέματα που συζητήθηκαν στην διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης στις 29/11Αρχικά ο κ.Τζιούμης απάντησε στα δημοσιεύματα που μιλούν για κοινή κάθοδο με τον κ.Τσιαμούλο στις επερχόμενες εκλογές, τονίζοντας: «Όχι δεν ισχύει αυτό. Συζητήσεις κάνουμε με όλους. Αυτή τη στιγμή το διαψεύδω. Το μέλλον δεν μπορεί να το προβλέψει κανείς»

Στη συνέχεια αναφορικά με το θέμα, που αφορούσε την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τις νέες σχολές, που θα ιδρυθούν, δήλωσε: «Αιφνιδιαστήκαμε. Αυτό το θέμα έπρεπε να έχει απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο, πολύ πριν παρθούν οι αποφάσεις. Είναι ντροπή για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου αυτό που έγινε χτες. Κανείς δεν γνώριζε για το ψήφισμα. Δεν μπορείς να ενημερώνεις τους φορείς και να μην ενημερώνεις τις παρατάξεις», ενώ συμπλήρωσε: «Πάντα θα μου μένει η αμφιβολία, για το αν θα μπορούσαμε να πετύχουμε κάτι ακόμα καλύτερο για την πόλη μας, αν είχαμε ασχοληθεί οργανωμένα νωρίτερα».

Για την αποδέσμευση του χώρου του Ψυχιατρείου Τρίπολης και την χρήση του πλέον από το Πανεπιστήμιο, δήλωσε: «Εδώ και δυο χρόνια έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της νέας ψυχιατρικής κλινικής. Σύμφωνα με δικές μου πληροφορίες, θα καθυστερήσει πολύ η λειτουργία της και ο λόγος δεν είναι μόνο, το που θα μεταφερθούν τα βαριά περιστατικά ,που βρίσκονται στο Ψυχιατρείο. Αυτό έπρεπε να έχει αποφασιστεί από όταν άρχισε να κατασκευάζεται η ψυχιατρική κλινική».

Αμέσως μετά ο κ.Τζιούμης μίλησε για τα αδέσποτα, λέγοντας: «Έχουν πολλαπλασιαστεί οι επιθέσεις αδέσποτων. Στο νοσοκομείο κάθε μέρα υπάρχουν τραυματίες. Δεν μπορεί να μην έχει γίνει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια. Πιο εύκολα περνάς από την ζούγκλα με τα λιοντάρια, παρά από την πλατεία Πετρινού».

Επιπλέον τόνισε, πως ζήτησε να έρθει άμεσα θέμα για την βιωσιμότητα του Βοσυνιώτειου, για να μην οδηγηθεί σε λουκέτο, όπως στο σταθμό του Θάνα, ενώ κλείνοντας σχολίασε το κόστος για τις χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου, τονίζοντας: “Είναι πολλά τα 100.000 ευρώ. Εξακολουθώ να πιστεύω πως είναι τεράστια αυτά τα ποσά για εκδηλώσεις”.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη: