Β.Αλεξάκης: Στηρίζω τον Δήμαρχο μου – Σε μία σχέση 15 ετών είναι λογικό να υπάρχουν και διαφωνίες

Τετάρτη, 2 Φεβρουαρίου 2022 11:21

Ο Αντιπρόεδρος Μεθυδρίου, Βασίλειος Αλεξάκης εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

Με αφορμή την συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Γιώργος Καρώνης στην Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης χτες (01/02) θα ήθελα να προβώ σε ορισμένες διευκρινήσεις σχετικά με την θητεία μου ως πρόεδρος Μεθυδρίου αλλά και τις τελευταίες εκλογές  που έλαβαν χώρα στις 18 Ιανουαρίου 2022, όπου εκλέχτηκα Αντιπρόεδρος.Από την αρχή της θητείας μου, πρώτα και κύρια φρόντισα να κλείσω όλα τα χρέη που  υπήρχαν από τους προκατόχους μου και τα οποία αποτελούσαν τροχοπέδη για τη λειτουργία του Μεθυδρίου. Έπειτα, δρομολόγησα μια σειρά ενεργειών που ως απώτερο  στόχο είχαν το να τεθούν οι βάσεις για την ορθότερη λειτουργία του Συνδέσμου. Πιο συγκεκριμένα, κατάφερα να συντονίσω εργασίες που αφορούσαν στο κτηματολόγιο, σε τοπογραφικά γεωτρήσεων και δεξαμενών, σε συντήρηση δρόμων  από και προς τις δεξαμενές, ενώ χρειάστηκε να προβώ άμεσα σε εργασίες που αφορούσαν στον καθαρισμό φρεατίων αλλά και στην αλλαγή εξωτερικών δικτύων.

Παράλληλα, θα ήθελα να αναφέρω ότι μεταξύ άλλων συντάχθηκε  μελέτη για το ΕΣΠΑ, ύψους 600.000 ευρώ, για την τηλεδιαχείριση δεξαμενών και έγινε προγραμματική σύμβαση με τη ΔΕΥΑΤ ύψους 250.000 ευρώ για την αξιοποίηση γεώτρησης από το Νεοχώρι ως τις δεξαμενές του Κορυθίου. Επίσης, αξιοποιήσαμε –κάτι που δεν είχε γίνει ως τότε-τη χρηματοδότηση ύψους 2.500.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», συντάσσοντας  όλα τα συμβόλαια με την συνδρομή συμβολαιογράφων ενώ έγιναν και προγραμματικές συμβάσεις με την ΔΕΥΑΤ και την Περιφέρεια Πελοποννήσου για να «τρέξουν» τα έργα.

Όλα τα παραπάνω προχώρησαν σε ικανοποιητικό βαθμό και πάντα με την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού συμβουλίου . Παραταύτα υπάρχει κι ένα μείζoν ζήτημα που αφορά σε ένα μεγάλο χρέος προς στη ΔΕΗ. Ενημερωτικά αναφέρω ότι τα χρήματα που διαχειρίζεται το Μεθύδριο  επαρκούν μόνο για την κάλυψη των αναγκών που αφορούν δικηγόρους, λογιστές, μηχανικούς, ηλεκτρονικά προγράμματα κ.ά., αλλά δεν επαρκούν ώστε να καλυφθεί και το χρέος στη ΔΕΗ (ρεύμα των γεωτρήσεων).

Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει μεν στην τράπεζα της Ελλάδος ένα μέρος της χρηματοδότησης του Υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο όμως δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τις τρέχουσες ανάγκες παρά μόνο για τις βλάβες που προκύπτουν, ενώ ούτε τα έσοδα από την ΔΕΥΑΤ και τον Δήμο επαρκούν- όπως προανέφερα- για την κάλυψη της πληρωμής του ρεύματος.

Σε συνάντηση που είχα με τον Δήμαρχο του έθεσα τον προβληματισμό μου όσον αφορά στο χρέος του ρεύματος  και ο ίδιος με παρέπεμψε στην ΔΕΥΑΤ , όπου και μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, έλαβα την εξής απάντηση: «Όλοι χρωστούν!».  Κρίνοντας και αξιολογώντας την συγκεκριμένη απάντηση κατέληξα στο συμπέρασμα ότι δεν επρόκειτο να καλυφθεί άμεσα το χρέος του Μεθυδρίου στην ΔΕΗ γεγονός που σημαίνει ότι ούτε εγώ θα μπορούσα ως πρόεδρος του Μεθυδρίου να συνεχίσω απρόσκοπτα το έργο μου. Είναι σημαντικό να αναφέρω πως η αίτηση χρηματοδότησης για την κάλυψη τους χρέους στη ΔΕΗ έγινε και γραπτώς με αριθμό πρωτοκόλλου στον Δήμαρχο.

Σε επόμενη συνάντηση μου με τον Δήμαρχο, που έλαβε χώρα πριν τις εκλογές για το Μεθύδριο του έθεσα εκ νέου τον προβληματισμό μου σχετικά με το χρέος στη ΔΕΗ  λέγοντας του ότι μου είναι αδύνατον να συνεχίσω ως πρόεδρος- βάζοντας υποψηφιότητα ξανά-αφού δεν υπάρχει η ανάλογη στήριξη και τότε με διαβεβαίωσε ότι θα δώσει ό ίδιος λύση στο ζήτημα του ρεύματος και με προέτρεψε να συνεχίσω το έργο μου ως πρόεδρος θέτοντας εκ νέου υποψηφιότητα ώστε να εκλεγώ για 2η φορά πράγμα το οποίο έκανα, ακολουθώντας την προτροπή του Δημάρχου.

Στις εκλογές που διενεργήθηκαν εκλέχτηκε πρόεδρος ο κ. Τρυφωνόπουλος τον οποίο και συνεχάρην προσωπικά αφού η Γορτυνία εξέφρασε την επιθυμία να πάρει και αυτή το προεδρείο του Μεθυδρίου έστω μία φορά μετά από χρόνια. Κατά συνέπεια, εκλέχθηκα Αντιπρόεδρος και θα συνεχίσω με την ίδιο ζήλο να προσφέρω σε ό, τι χρειάζεται στο μεγάλο έργο του Μεθυδρίου, όπως έκανα τα τελευταία 2,5 χρόνια.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω πως τον Κώστα Τζιούμη τον στηρίζω με ειλικρινή σεβασμό και εμπιστοσύνη-μιας που η σχέση μας μετρά ήδη 15 χρόνια- και είμαι πάντοτε  στο πλευρό του. Είναι γνωστό πως σε κάθε συνεργασία, έτσι και στην δική μας, υπάρχουν διαφωνίες  όμως  αυτό δεν σημαίνει ούτε ότι είμαι αποστάτης- όπως ενδεχομένως  θα ήθελαν κάποιοι να πιστεύουν- ούτε ότι δεν στηρίζω τον Δημαρχό μου.

Με εκτίμηση,

Αντιπρόεδρος Μεθυδρίου

Βασίλειος Αλεξάκης