Β.Διαμαντόπουλος | Μειωμένα σχετικά τα κρούσματα και στην Περιφ.Πελ/σου, παραμένουν ψηλά οι νοσηλείες (vid)

Παρασκευή, 14 Ιανουαρίου 2022 17:21

Με προσωπικό στηρίζει η Περιφέρεια Πελοποννήσου τον ΕΟΔΥ και τα νοσοκομεία

Για μείωση στα κρούσματα κορωνοϊού και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, τις τελευταίες ημέρες, κάνει λόγο ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Διαμαντόπουλος, με το κλείσιμο της εβδομάδας, σήμερα, Παρασκευή 14 Ιανουαρίου, παρά τις αρχικές προβλέψεις ότι θα υπάρχει μεγαλύτερη αύξηση.Ο κ.Διαμαντόπουλος σημείωσε, όμως πως δεν υπάρχει εφησυχασμός, γιατί οι νοσηλείες παραμένουν υψηλές και στα νοσοκομεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ υπάρχουν και αρκετές διασωληνώσεις και κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα.

Ο Διευθυντής Δημόσιας Υγείας επανέλαβε πως πρέπει να προχωρήσει ακόμα περισσότερο ο εμβολιασμός, να υπάρχει τήρηση των μέτρων, ενώ σημείωσε πως οφείλουν τα Κράτη να δώσου εμβόλια στις αναπτυσσόμενες χώρες γιατί κανείς δεν είναι σίγουρος αν θα υπάρξει ή όχι άλλη μετάλλαξη, που θα δημιουργήσει πρόβλημα.

Άλλωστε όπως είπε, βλέπουμε κρούσματα από το Καμερούν να εμφανίζονται στη Γαλλία και δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το αν θα κάνουμε Πάσχα πιο ελεύθερα ή όχι.

Δεν παρέλειψε βέβαια να εκφράσει την αισιοδοξία του, αφού όπως είπε, αυτό πρέπει να κάνουμε, γιατί έτσι και αλλιώς είναι δύσκολη η κατάσταση που βιώνουμε και δεν χρειάζεται να είμαστε πιο απαισιόδοξοι.

Ο κ. Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε και στην στήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου στα νοσοκομεία και τον ΕΟΔΥ, ενώ όπως επεσήμανε είναι ιδιαίτερα σημαντική η ψυχοκοινωνική υποστήριξη των πολιτών, που έχουν ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ τα δύο και πλέον χρόνια με την πανδημία.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ.Διαμαντόπουλου στο βίντεο.