Β.Διαμαντόπουλος: “Ο κόσμος να μην είναι αρνητικός στα εμβόλια λόγω Καλοκαιριού και μειωμένων κρουσμάτων ” (vid)

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021 22:01

Έρευνα για τον κορωνοϊό και τις επιπτώσεις του σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Νοσοκομείο Άργους σε Κορινθία και Αργολίδα

Να μην είναι αρνητικός ο κόσμος στον εμβολιασμό ζήτησε ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Πελοποννήσου Βασίλης Διαμαντόπουλος, λόγω του Καλοκαιριού ή επειδή βλέπει πως το τελευταίο διάστημα τα κρούσματα έχουν μειωθεί, τόσο πανελλαδικά όσο και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και βέβαια και στην Αρκαδία.Ο κ. Διαμαντόπουλος σημείωσε πως αυτό οφείλεται τόσο στις καιρικές συνθήκες που αποτρέπουν τον συγχρωτισμό εντός σπιτιών και κλειστών χώρων, η τήρηση των κανόνων ατομικής προστασίας και κυρίως το γεγονός ότι προχωρά ο εμβολιασμός και σιγά -σιγά κτίζεται το τείχος ανοσίας που απαιτείται.

Τόνισε πως ο κορωνοϊός μας έχει ταλαιπωρήσει ήδη δύο χρόνια και δεν πρόκειται να φύγει έτσι για το λόγο αυτό θα πρέπει να προχωρήσει περισσότερο ο εμβολιασμός και στην Αρκαδία και γενικότερα στην χώρα.

Αναφέρθηκε επίσης στους νοσηλευόμενους που μειώνονται με αποτέλεσμα να αποσυμφορούνται τα νοσοκομεία. Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφερθεί στους γιατρούς που όλο αυτό το διάστημα έδωσαν και βέβαια συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό.

Ακόμα μίλησε για μία σημαντική συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το Νοσοκομείο Άργους που αφορά σε έρευνα για τις επιπτώσεις του κορωνοϊού και όχι μόνο στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η έρευνα θα διεξαχθεί στην ΠΕ Κορινθίας και στην ΠΕ Αργολίδας και θα είναι ένα ενδιαφέρον εργαλείο όχι μόνο για στατιστικά ζητήματα, αλλά και για το πώς θα μπορούμε να αντιμετωπίσουμε παρόμοιες καταστάσεις στο μέλλον.

Δείτε αναλυτικά τα όσα είπε ο κ. Διαμαντόπουλος στο βίντεο.