Β.Γιαννακούρας: Υπάρχουν κ.Νίκα ήδη ενταγμένα έργα και εξασφαλισμένα χρήματα για τις Μονές Φιλοσόφου και Αιμυαλών

Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2020 19:07
Περιοδεία Γιαννακούρα στη Μονή Φιλοσόφου στη Γορτυνία

Ανακοίνωση εξέδωσε ο τέως Αντιπεριφερειάρχης -Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας με αφορμή την εξαγγελία του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για έργα πρόσβασης στις Μονές Φιλοσόφου και Αιμυαλών στη Γορτυνία.Μεταξύ άλλων ο κ.Γιαννακούρας ενημερώνει τον κ.Νίκα και τον κ.Λαμπρόπουλο για την ύπαρξη ήδη ενταγμένων έργων και εξασφαλισμένων πιστώσεων.

Δείτε την ανακοίνωσηΔεν απαιτούνται νέες πιστώσεις για τα δύο αυτά μοναστήρια 

Παίρνοντας αφορμή από την ανακοίνωση που εξέδωσε η Περιφερειακή Αρχή , μετά την επίσκεψη σε δύο μοναστήρια της Γορτυνίας, τη Μονή Φιλοσόφου και τη Μονή Αιμυαλών, που πραγματοποίησαν οι κ.κ. Νίκας και Λαμπρόπουλος, συνοδευόμενοι από υπηρεσιακούς παράγοντες και επειδή διαπίστωσα πως είτε αγνοούν είτε σκόπιμα το αποσιωπούν, θέλω να τους ενημερώσω τα εξής, τα οποία μάλιστα τα γνωρίζει και ο κ.Πανταζόπουλος , προϊστάμενος μηχανικός της ΠΕ Αρκαδίας που τους συνόδευε.

Συγκεκριμένα για τις δύο αυτές Μονές υπάρχουν ψηφισμένες χρηματοδοτήσεις και εξασφαλισμένες πιστώσεις 300 χιλιάδων ευρώ για το δρόμο από το Παλαιοχώρι προς τη Μονή Φιλοσόφου και 25 χιλιάδων ευρώ για το δρόμο από τη Στεμνίτσα προς τη Μονή Αιμυαλών.

Με τα χρήματα αυτά ολοκληρώνεται η βατότητα των δρόμων προς τις δύο ανωτέρω μονές.

Δεν απαιτούνται λοιπόν κ. Νίκα και κ.Λαμπρόπουλε νέες πιστώσεις, όπως αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας.

Αυτό που απαιτείται είναι μόνο η πολιτική βούληση για την υλοποίηση των έργων.

Επ’ ευκαιρία θέλω να υπενθυμίσω ότι η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή είχε μεταξύ των προτεραιοτήτων της και μάλιστα σε κυρίαρχη θέση, την ανάδειξη των ιστορικών μονών της Αρκαδίας – του επονομαζόμενου Αγίου Όρους της Πελοποννήσου, τόσο για θρησκευτικούς-ιστορικούς όσο και για τουριστικούς λόγους.

Εύχομαι «Καλή χρονιά» με υγεία και με την ελπίδα ότι σύντομα θα ξεκινήσει η υλοποίηση των περίπου 300 έργων  στην Αρκαδία, που είναι ενταγμένα και με εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις από την δική μας Περιφερειακή Αρχή.

 

Βαγγέλης Γιαννακούρας

τ.Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας

Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας

Φωτογραφία από περιοδεία του κ.Γιαννακούρα στην Μονή Φιλοσόφου