Β. Γιαννακούρας στη ΔΡΤ: “Δεν κρεμάω τα παπούτσια μου στην πολιτική” (vids)

Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου 2019 13:08

“Βλάσης και Κωνσταντινόπουλος “πλήγωσαν” την παράταξη μας. Ήταν απέναντι μας, λόγω της υποψηφιότητας της Εύης Τατούλη. Το έκαναν για να μην χάσουν την θέση τους”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην συνέντευξη του ο πρώην Αντπεριφερειάρχης Αρκαδίας…

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης στην εκπομπή “Επί της ουσίας” με τον Δημήτρη Μανιατάκο και τον Μηνά Αρτόπουλο φιλοξενήθηκε το πρωί της Δευτέρας (21/10) ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας και νυν περιφερειακός σύμβουλος κ.Βαγγέλης Γιαννακούρας. “Δεν με ενόχλησε η κίνηση του Μπουντρούκα αλλά η απραξία του ΚΙΝΑΛ”

Αναφορικά με την συνεργασία Νίκα – Μπουντρούκα ο κ.Γιαννακούρας σχολίασε, πως ενοχλήθηκε, όχι από την απόφαση του Γιάννη Μπουντρούκα να συνεργαστεί με τον Παναγιώτη Νίκα, αλλά από την απραξία του ΚΙΝΑΛ. “Το ΚΙΝΑΛ όταν παραμείναμε στο πλευρό του Τατούλη μας ανέστειλε την κομματική μας ιδιότητα γρήγορα- γρήγορα. Τώρα στην περίπτωση Μπουντρούκα τηρεί σιγήν ιχθύος”, ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ πρόσθεσε: “Εμάς το ΠΑΣΟΚ μας πήγε στον Τατούλη και τις δύο φορές, μιας που είχε την στήριξη του κόμματος και το 2010 και το 2014”.

“Δεν κρεμάω τα παπούτσια μου στην πολιτική – Σε καμία περίπτωση δεν θα πάω στην δεξιά…”

Στη συνέχεια ο κ.Γιαννακούρας αναφερόμενος στα μελλοντικά του βήματα στην πολιτική, ξεκαθάρισε πως “δεν κρεμάει τα παπούτσια του” και πως σε καμία περίπτωση δεν θα πάει στην δεξιά. Σε ερώτημα σχετικά με το εάν θα είναι στο ΚΙΝΑΛ ή στον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: “Πιστεύω στον χώρο της κεντροαριστεράς. Όποιο κόμμα καλύψει αυτόν τον χώρο, εκεί θα είμαι και εγώ, απέναντι δηλαδή στην δεξιά”.

“Ο Βλάσης και ο Κωνσταντινόπουλος πλήγωσαν την παράταξη μας…”

Ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης απαντώντας στο τι ήταν αυτό που θεωρεί ο ίδιος πως κόστισε στην παράταξη του, στερώντας την επανεκλογή τους, δήλωσε: “Η ιδιοτέλεια κάποιων πολιτικών της Αρκαδίας, πλήγωσε την παράταξη μας”, ενώ όταν του ζητήθηκε να κατόνομασει αυτά τα πρόσωπα, μίλησε για τους βουλευτές Αρκαδίας της ΝΔ κ.Κώστα Βλάση και του ΚΙΝΑΛ κ.Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, τους οποίους χαρακτηριστικά αποκάλεσε “κουμπάρους του γάμου Νίκα – Μπουντρούκα”.

“Το ότι κατέβηκε υποψήφια βουλευτής στην Αρκαδία η Έυη Τατούλη, ήταν αυτό που τους έστρεψε εναντίον μας. Δεν το κάνανε όμως για το καλό του τόπου, αλλά για να μην χάσουν τις έδρες τους”, πρόσθεσε.

“Δεν ψήφισα το θέμα για το έργο ΣΔΙΤ για ηθικούς λόγους – Ήταν μια ψήφος θυμού”

Για την επιλογή του να μην ψηφίσει το θέμα με τις απαλλοτριώσεις για το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ μίλησε στην συνέχεια ο κ.Γιαννακούρας, εξηγώντας πως δεν ψήφισε θετικά για ηθικούς λόγους. “Όλοι όσοι ήταν απέναντι από αυτό το έργο μας, τώρα είναι υπέρμαχοι. Ήταν μια ψήφος θυμού από την πλευρά μου για όλα αυτά που τράβηξα”, δήλωσε.

“Δεν έχουν ηθικά το δικαίωμα να απεντάξουν έργα της Περιφερειακής Αρχής Τατούλη…” 

Για τις δηλώσεις Νίκα περί επανεξετάσεις μικρών έργων για την απένταξη τους ή μη, ο κ.Γιαννακούρας δήλωσε: “Ο Νίκας μπλόκαρε έργα. Τα μικρά έργα για τα χωριά μας, είναι μεγάλα έργα. Ο κ.Νίκας έχει πει, πως όσα έργα αφορούν στους Δήμους δεν τα προχωρά, αλλά πρέπει να καταλάβει, πως δεν είναι μόνο τα μεγάλα έργα που δίνουν προστιθέμενη αξία σε μια περιοχή”.

Ακόμα αναφερόμενος στην Κώμη, έκανε λόγο για προπαγάνδα. “Ενοχλήθηκα με όλα αυτά που ειπώθηκαν για την Κώμη. Βγήκα από τα ρούχα μου. Εμείς βοηθήσαμε την περιοχή με έργα, γιατί υπήρχε αδυναμία από την πλευρά των Δήμων να τα εκτελέσουν. Η νέα Περιφερειακή Αρχή πετάει την μπάλα στην κερκίδα”.