Β.Γιαννακούρας στην ΔΡΤ για ιερά Μονή Καλτεζών: “Κάποιοι χύνουν τώρα κροκοδείλια δάκρυα, ενώ δυο χρόνια δεν έκαναν τίποτα…” (ήχος)

Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021 18:20

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Μανιατάκο μίλησε το απόγευμα της Παρασκευής ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας και νυν περιφερειακός σύμβουλος, Βαγγέλης Γιαννακούρας.

Αρχικά ο κ.Γιαννακούρας σχολίασε την παραίτησή Σπυριδάκου λέγοντας μεταξύ άλλων, πως πρόκειται για μια εξαιρετική προσωπικότητα την οποία μάλιστα είχε ξεχωρίσει και ο ίδιος από την πρώτη στιγμή.Αναφερόμενος στην ιερά Μονή Καλτεζών και την κατάρρευση τμήματος της, δήλωσε μεταξύ άλλων: “Είμαι εξοργισμένος και στεναχωρημένος γι’ αυτό που έγινε. Η Μονή Καλτεζών δεν είναι ένα τυχαίο μοναστήρι. Πάνε τώρα κάποιοι και κλαίνε πάνω στα ερείπια”, ενώ στην συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στο ιστορικό του προβλήματος, που εντοπίστηκε το 2015.

Παράλληλα ανέφερε: “Δεν υπήρχαν τότε χρήματα. Έπρεπε να βρούμε από αλλού λεφτά. Βρήκαμε λοιπόν κάποια χρήματα από τα πυρόπληκτα. Στα όρια της νομιμότητας βάλαμε αυτά τα λεφτά και μετά μπλέξαμε με το Υπουργείο Πολιτισμού. Στις 20 Αυγούστου του 2020 μας έδωσαν το τελικό πράσινο φως από το Υπουργείο. Εμείς δέκα ημέρες μετά φύγαμε από την Περιφέρεια”, ενώ πρόσθεσε: “Αναποτελεσματική η Περιφερειακή Αρχή Νίκα. Τώρα λένε, πως θα το φτιάξουν, αλλά τώρα δεν μπορούν να γίνουν αυτά που προέβλεπε η μελέτη. Το μοναστήρι γκρεμίστηκε και κάποιοι έχουν τις ευθύνες τους”.

Ακόμα ο κ.Γιαννακούρας τόνισε: “Βρήκαμε τα λεφτά, κάναμε την μελέτη, συμφωνήσαμε με το Υπουργείο και δυο χρόνια δεν έκαναν τίποτα. Τώρα πρέπει να πάει η διαδικασία πάλι από την Αρχή. Χρειάζεται νέα μελέτη τώρα”, ενώ συμπλήρωσε, πως αύριο θα επισκεφθεί τον χώρο, για να διαπιστώσει αν υπάρχει και πρόβλημα με την ασφάλεια του χώρου, καθώς στο μοναστήρι υπάρχουν – όπως τόνισε – θησαυροί.

Τέλος δήλωσε: “Γκρεμίστηκε το έμβλημα της Πελοποννήσου για τα 200 χρόνια απο την επανάσταση. Τώρα κάποιοι ρίχνουν κροκοδείλια δάκρυα. Κοιτάνε μόνο να κάνουν απευθείας αναθέσεις. Κάνουν απευθείας ανάθεση για παράδειγμα για την αγορά τω επίπλων για το νέο κτίριο της Περιφέρειας στην Τρίπολη, από την Κόρινθο και πιο συγκεκριμένα από εταιρεία ανθρώπου μάλιστα ,που είχε αποστατήσει από την δική μας παράταξη. Έτσι ανταλλάχθηκε αυτό. Λες και τρέχουν στους Αρκάδες επιπλοποιούς τα χρήματα από τις τσέπες τους”.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: