Β. Γούργαρης: «Εξασφάλιση των μέσων για εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση από το Δήμο σε μαθητές που τα έχουν ανάγκη»

Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020 01:48
ΦΩΤΟ: ΦΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ.

Τα τελευταία 24ωρα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Τρίπολης κ. Βαγγέλης Γούργαρης απέστειλε σχετική επιστολή στον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Κώστα Τζιούμη με την οποία ουσιαστικά ζητά, ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με την εκπαιδευτική κοινότητα που γνωρίζει τις ανάγκες, να χορηγήσει τον αναγκαίο εξοπλισμό και μέσα σε μαθητές που τα έχουν ανάγκη, προκειμένου να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις για εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση (τηλεκπαίδευση).

Με αφορμή λοιπόν τη συγκεκριμένη επιστολή, η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης συνάντησε τον κ. Βαγγελη Γούργαρη στα γραφεία της Λαϊκής Συσπείρωσης και μίλησε μαζί του για το συγκεκριμένο θέμα. Στην αρχική του τοποθέτηση ο κ. Γούργαρης ανέφερε ότι μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να κλείσει τα σχολεία χωρίς να έχει φροντίσει να εξασφαλίσει στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα σύνδεσης με τον ανάλογο τεχνολογικό εξοπλισμό, προέκυψαν σοβαρά προβλήματα.Τονίστηκε ότι πολλά παιδιά αδυνατούν να συνδεθούν στο διαδίκτυο ή δεν διαθέτουν τον ανάλογο εξοπλισμό (υπολογιστές, tablet, κ.α.) με αποτέλεσμα να μένουν εκτός της συγκεκριμένης διαδικασίας που είναι η εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση. Σημειώθηκε ότι ακόμη και σε σπίτια που μπορεί να υπάρχει υπολογιστή ή tablet η διαδικασία γίνεται πολύ δύσκολη όταν υπάρχουν αρκετά μέλη στην οικογένεια που πρέπει να συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση ή τηλεργασία.

Γι’ αυτό το λόγο και ο κ. Γούργαρης πήρε την πρωτοβουλία να προτείνει στον Δήμαρχο Τρίπολης κ. Τζιούμη μέσω σχετικής επιστολής τη στήριξη από το Δήμο Τρίπολης παιδιών που δεν έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στην τηλεκπαίδευση, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί ο ισότιμος όρος πρόσβασης στην εκπαίδευση.

Ο κ. Γούργαρης δήλωσε ότι αυτή η κατάσταση αποτελεί ευθύνη της Κυβέρνησης με περίπου 10000 παιδιά σε όλη τη χώρα να αντιμετωπίζουν προβλήματα πρόσβασης στην τηλεκπαίδευσης. Πρόσθεσε ότι σοβαρά προβλήματα υπάρχουν και σε μαθητές του Δήμου Τρίπολης σε κάθε σχολείο και όλα αυτά τα στοιχεία τα γνωρίζουν πολύ καλά οι αρμόδιοι Εκπαιδευτικοί Φορείς.

Ο κ. Γούργαρης τόνισε ότι μέχρι τη δεδομένη στιγμή δεν έχει συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, καθώς έχει μεσολαβήσει ένα μεγάλο διάστημα μεταξύ των συνεδριάσεων. Παράλληλα είπε ότι βεβαίως και θα θέσει το θέμα προς συζήτηση, καθώς στην παρούσα φάση είναι από τα πιο σοβαρά θέματα.

Τέλος ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμοτικό Συμβούλιο σχετικά με το αν έλαβε κάποια σχετική απάντηση από το Δήμαρχο Τρίπολης, τόνισε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση, ούτε στον ίδιο, αλλά ούτε και με δημόσια τοποθέτηση, ενώ δεν έχω ενημέρωση και από την Διεύθυνση Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης ότι έχει δοθεί κάτι σε μαθητές. «Είναι μια ανάγκη που είναι υποχρέωση και των Δήμων να την καλύψουν» ήταν το σχόλιο του κ. Γούργαρη, κλείνοντας.