Β. Γούργαρης: Να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης το θέμα εγκατάστασης νέων ανεμογεννητριών στο Κορύθιο

Δευτέρα, 29 Μαρτίου 2021 10:34

Ο Βαγγέλης Γούργαρης,  Δημοτικός Σύμβουλος Τρίπολης και Επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης” με αίτημά του προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Δήμαρχο Τρίπολης και όλες τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου ζητά να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης το θέμα εγκατάστασης νέων ανεμογεννητριών στο Κορύθιο.

Αναλυτικά αναφέρει:“Όπως γνωρίζετε, στα πλαίσια της απελευθέρωσης της αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, της νέας πράσινης συμφωνίας, των πολλαπλών κινήτρων και της εγγυημένης μακροχρόνιας κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, η περιοχή μας κατακλύζεται από αιτήσεις για εγκατάσταση νέων συγκροτημάτων ανεμογεννητριών πέραν εκείνων που έχουν εγκατασταθεί ή αδειοδοτηθεί.

Για την απειλή εισβολής ανεμογεννητριών στο Μαίναλο και το Λύκαιο όρος συνεδρίασαν, το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, τα Δημοτικά Συμβούλια όμορων Δήμων και πήραν αποφάσεις αντίρρησης ενώ συνεχίζονται οι αντιδράσεις και η οργάνωση των κατοίκων και των φορέων της ευρύτερης περιοχής.

Την 1η Απριλίου ολοκληρώνεται ο χρόνος διαβούλευσης για την εγκατάσταση ενός συγκροτήματος ανεμογεννητριών ισχύος 31,5 MW με 7 ανεμογεννήτριες των 4,5 MW στη θέση Ψηλή Ράχη – Μεσοκορφή – Αγία Κυριακή της Δημοτικής Ενότητας Κορυθίου,χωρίς να έχει συζητηθεί το θέμα ούτε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, με κίνδυνο το γεγονός να θεωρηθεί ως συναίνεση και αποδοχή.

Γι’ αυτό ζητώ από όλους να δεχτείτε στην αυριανή συνεδρίαση (29-03-2010) του Δημοτικού μας Συμβουλίου να συζητηθεί το θέμα Εκτός Ημερήσιας Διάταξης για να παρθεί συλλογική απόφαση εναντίωσης.

Να επισημάνω ότι μέχρι τώρα εγκαθιστούσαν ανεμογεννήτριες των 3 MW, είναι η πρώτη φορά που ζητείτε έγκριση για 4,5 MW και πληθαίνουν οι διαρροές για πολύ μεγαλύτερες, των 6,5 MW.”