Β.Γούργαρης στη ΔΡΤ: Η κυβέρνηση θέλει να πετάξει έξω από Δημοτικά και Περιφερειακά συμβούλια τους… “ενοχλητικούς” (vid)

Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2021 09:24

Για το νέο εκλογικό νόμο για την Αυτοδιοίκηση μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Τρίπολης κ.Βαγγέλης Γούργαρης.

“Ο νέος εκλογικός νόμος είναι μια συνέχεια των προηγούμενων, που διαμορφώνουν την λειτουργία των Δήμων σε ένα πλαίσιο, που να εξυπηρετούν τα επιχειρηματικά συμφέροντα. Με τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει τα προηγούμενα χρόνια Δήμοι και Περιφέρειας, έχουν μετατραπεί σε κρατικές υπηρεσίες και αποτελούν το τοπικό κομμάτι της ενιαίας κρατικής εξουσίας”, ανέφερε αρχικά ο κ.Γούργαρης, ενώ τόνισε πως οι Δήμοι λειτουργούν πλέον σαν επιχειρήσεις και οι δημότες μετατρέπονται σε πελάτες.Στην συνέχεια έκανε λόγο για καλπονοθευτικό σύστημα, ενώ σχολίασε και την αλλαγή που αφορά στη εκλογή από τον πρώτο γύρο, για όποιον συγκεντρώσει 43% συν μια ψήφο.

“Η κυβέρνηση θέλει να πετάξει έξω από δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια κάθε προοδευτική – ριζοσπαστική φωνή. Θέλει με λίγα λόγια να πετάξει έξω τους ενοχλητικούς”, ανέφερε ακόμα ο κ.Γούργαρης σχολιάζοντας το όριο 3% που τίθεται για το δικαίωμα εκλογής δημοτικού ή περιφερειακού συμβούλου, ενώ συμπλήρωσε πως επιχειρείται με αυτό τον εκλογικό νόμο να διαμορφωθούν πλαστές πλειοψηφίες, να καλλιεργηθεί  – γνωστή και από παλιότερα -η λογική της καμένης ψήφου και μέσα από όλους τους αποκλεισμούς, να δημιουργηθεί και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ένα δίπολο.

Τέλος απευθυνόμενος στους πολίτες, τους ζήτησε να μην δεχτούν την χειραγώγηση, δηλαδή να τους αναγκάσουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο συνδυασμούς – σε ενα αυτοδιοικητικό δίπολο – που θα είναι ίδιοι στην ουσία και θα λειτουργούν με βάση την κυβερνητική αντιλαϊκή πολιτική.

Δείτε ολόκληρη την συνέντευξη: