Β.Γούργαρης στη ΔΡΤ: “Πρέπει να αποκτήσουμε μονάδα νοσηλείας κορωνοϊού στην περιοχή μας” (ήχος)

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020 10:47

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Πέμπτης (02/04) σ επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης κ.Βαγγέλης Γούργαρης.

Ο κ.Γούργαρης αρχικά ευχαρίστησε τους γιατρούς και τους νοσηλευτές για την μάχη που δίνουν με τον κορωνοϊό, αλλά και τους εργαζόμενους όλων των τομέων που έμειναν ανοιχτοί για την εξυπηρέτηση των λαϊκών αναγκών.Στην συνέχεια ο κ.Γούργαρης μίλησε για το σύστημα υγείας και τις διαχρονικές ελλείψεις που υπάρχουν, κάποιες εκ των οποίων είναι ακόμα πιο εμφανής και ζωτικής σημασίας σε μια περίοδο όπως αυτή που διανύουμε με την πανδημία του κορωνοϊού. «Πρέπει να ενισχυθεί το σύστημα υγείας», τόνισε μεταξύ άλλων, ενώ συμπλήρωσε: «Στην περιοχή μας δεν υπάρχει σημείο αναφοράς για τον κορωνοϊό. Στο Παναρκαδικό νοσοκομείο μέχρι τώρα μένουν τα περιστατικά, που είναι ύποπτα, μέχρι να βγουν τα τεστ. Αν είναι θετικά μεταφέρονται στην Πάτρα, που δεν είναι και τόσο κοντά. Οι επόμενες δυο εβδομάδες θα είναι δύσκολες. Υπάρχει ο φόβος το νοσοκομείο του Ριου και το εφεδρικό στα Γιάννενα να γεμίσουν και να μην μπορούν να δεχτούν άλλα κρούσματα. Αυτό μας ανησυχεί και επιμένουμε πως πρέπει να αποκτήσουμε μονάδα κορωνοϊού στην περιοχή μας».

Παράλληλα δήλωσε: «Το Δημοτικό και το Περιφερειακό συμβούλιο πρέπει να εκτιμήσουν την κατάσταση και να διατυπώσουν το αίτημα για να γίνει μια τέτοια μονάδα. Κατάλληλο κτίριο θα βρεθεί. Είναι ιδιωτικές μονάδες που έχουν κλείσει στην πόλη μας, είναι το παλαιό ψυχιατρείο κ.α. Σε συνεργασία με άλλους φορείς και τον ιατρικό σύλλογο θα βρεθεί ο χώρος. Πρέπει επίσης να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές υγείας και να βάλουν πλάτη και οι ιδιώτες γιατροί. Επίσης το Παναρκαδικό πρέπει να αποκτήσει την δυνατότητα να κάνει τεστ και να ανοίξουν οι ΜΕΘ».

«Των φρονίμων τα παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν λέει ο σοφός λαός», ανέφερε ο κ.Γούργαρης, ενώ μίλησε και για τα όσα πρέπει να διεκδικήσει ο Δήμος από την κυβέρνηση τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Σαν Δήμος πρέπει να δούμε και εμείς, πως μπορούμε να βοηθήσουμε τους Δημότες, όπως για παράδειγμα τα τροφεία στους παιδικούς σταθμούς κτλ».

Τέλος αναφορικά με τα μέτρα προστασίας στις λαϊκές αγορές διευκρίνισε, πως ο ίδιος δεν είναι σύμφωνος, καθώς όπως είπε θα μπορούσαν να επεκταθούν σε μεγαλύτερο χώρο στην Τρίπολη οι λαϊκές αγορές, για να μην υπάρχει περιορισμός στους παραγωγούς.

Ακούστε την συνέντευξη: