Β. Ψυχογιός στη ΔΡΤ 91,5 για πανδημία κορωνοϊού: “Παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο…” (ήχος)

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 18:52

Στο Δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης μίλησε το απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας κ.Βασίλης Ψυχογιός.

Αρχικά ο κ.Ψυχογιός επανέλαβε, πως ο κορωνοϊός είναι ακόμα εδώ και πως θα πρέπει όλοι να τηρούμε αυστηρά τα μέτρα, ενώ δήλωσε, πως “το παιχνίδι του εμβολιασμού δεν το κερδίσαμε”. “Η λογική δεν είναι απλά να πιάσουμε ένα νούμερο οποτεδήποτε, ενδεχομένως σε τρια χρόνια από τώρα. Η λογική ήταν να έχουμε ανορθώσει ένα τείχος ανοσίας άμεσα, γρήγορα και αποτελεσματικά. Οφείλουμε να γνωρίζουμε, πως δεν το έχουμε αυτό το τείχος ανοσίας.”, δήλωσε μεταξύ άλλων, ενώ ξεκαθάρισε, πως και οι εμβολιασμένοι οφείλουν να γνωρίζουν, πως προφανώς έχουν θωρακίσει τον οργανισμό τους μειώνονται κυρίως την πιθανότητα βαριάς νόσησης και διασωλήνωσης, χωρίς όμως αυτό το ποσοστό να είναι μηδενικό.Παράλληλα αναφέρθηκε στο Παναρκαδικό νοσοκομείο, όπου πλέον νοσηλεύονται 28 ασθενείς (τριπλασιάστηκε ο αριθμός τους σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες).

Ακόμα ο κ.Ψυχογιός αναφέρθηκε στην έκδηλη πια κόπωση των υγειονομικών, ενώ απάντησε και στο εάν τον προβληματίζει ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός κρουσμάτων στην Αρκαδία.

Τέλος δήλωσε: “Στο κομμάτι του ολοκληρωμένου εμβολιασμού το ποσοστό στην Αρκαδία δεν υπερβαίνει το 49 τοις εκατό, είμαστε στο 48,7%. Στην Ελλάδα αυτό το ποσοστό συνολικά ανέρχεται στο 59%. Καταλαβαίνετε, πως ο δρόμος μέχρι το 80% είναι μακρύς και παίζουμε με την πλάτη στον τοίχο, καθώς μπήκαμε στο φθινόπωρο και πλέον κινούμαστε σε κλειστούς χώρους”

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: