Β. Ψυχογιός στη ΔΡΤ: “Χωρίς συμβεβλημένο παιδίατρο η Αρκαδία” (vid)

Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019 12:47

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης στην εκπομπή “Επί της ουσίας” με τον Δημήτρη Μανιατάκο και τον Μηνά Αρτόπουλο φιλοξενήθηκε την Τετάρτη (23/10) ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αρκαδίας κ.Βασίλης Ψυχογιός.

O κ.Ψυχογιός μίλησε για την έλλειψη συμβεβλημένων παιδιάτρων με τον ΕΟΠΥΥ στην Αρκαδία, η οποία συγκαταλέγεται στους 27 νομούς, όπου, δεν υπάρχει ούτε ένας συμβεβλημένος παιδίατρος με τον ΕΟΠΥΥ. Όπως ανέφερε ο μοναδικός λόγος που γίνεται αυτό είναι ότι η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ είναι αποτρεπτική, καθώς ουσιαστικά η αποζημίωση ανά ασθενή είναι 90 λεπτά.Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΙΣΑ αναφέρθηκε γενικότερα στο σύστημα υγείας, υπογραμμίζοντας, πως όταν ένα σύστημα υποχρηματοδοτείται για χρόνια, τότε είναι αναμενόμενο να εμφανίζονται στρεβλώσεις. “Εμείς σαν Πανελλήνιος Ιατρικός σύλλογος έχουμε εκπονήσει πρόταση για την πρωτοβάθμια περίθαλψη με βάσει τα υπάρχοντα κόστη. Πάγιο αίτημα μας βέβαια, είναι η άνοδος του ποσοστού χρηματοδότησης με βάσει το ΑΕΠ”, τόνισε μεταξύ άλλων.

Τέλος αναφερόμενος στα σενάρια που μιλούν για αντικατάσταση των παιδιάτρων από άλλες ειδικότητες, ο κ.Ψυχογιός δήλωσε, πως κάτι τέτοιο θα ήταν επικίνδυνο. “Δεν γίνεται να αντικατασταθούν οι παιδίατροι από άλλες ειδικότητες”, ανέφερε.

Δείτε την συνέντευξη: