Β.Ψυχογιός στη ΔΡΤ: “Να επιδείξουμε υπευθυνότητα- Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες που τηρούν τα μέτρα” (ήχος)

Πέμπτη, 26 Μαρτίου 2020 10:21

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και την δημοσιογράφο Ντόρα Παπαιωάννου φιλοξενήθηκε το πρωί της Πέμπτης (26/03) ο πρόεδρος του ιατρικού συλλόγου Αρκαδίας κ.Βασίλης Ψυχογιός

«Αυτή την στιγμή υπάρχει μια πρώτη γραμμή που είναι οι κρατικές δομές και πρέπει όλοι μας να τις προστατεύσουμε. Εκεί είναι το κέντρο βάρους που θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα βαριά περιστατικά”, ανέφερε αρχικά ο κ.Ψυχογιός, ενώ θέλοντας να υπογραμμίσει το πως έχει η κατάσταση στα νοσοκομεία, ανέφερε: “Χτες η παθολογική κλινική στο Ριο βγήκε εκτός, καθώς εφτά γιατροί βγήκαν θετικοί”Στην συνέχεια δήλωσε: “Έχουμε αναλάβει διάφορες πρωτοβουλίες που δεν είναι όμως απόλυτα στοχευμένες σε κεντρικό επίπεδο. Εγώ για παράδειγμα έχω αναλάβει τον εξοπλισμό με ειδικές μάσκες για όλους τους ιατρικούς συλλόγους Πελοποννήσου. Αυτός ο εξοπλισμός  θα πληρωθεί από τους ίδιους τους συλλόγους. Το κράτος και η Περιφέρεια που αποτανθήκαμε δεν είχαν την δυνατότητα να το καλύψουν και δεν το λέω σαν παράπονο”.

Παράλληλα ο κ.Ψυχογιός αναφέρθηκε στην έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού που υπάρχει στην παρούσα φάση, πέραν των ελλείψεων σε κρεβάτια και εξοπλισμό. “Υπήρξε μια αστοχία από το Υπουργείο. Δεν είναι δυνατόν να έχεις τέτοια πληθώρα εξειδικευμένου προσωπικού και σε αυτή την μάχη να καλείς να προσφέρουν συνταξιούχοι και φοιτητές εθελοντικά. Φυσικά βοηθά πολύ ο εθελοντισμός. Οι συνταξιούχοι όμως– και αυτό με ξένισε – είναι άνω των 70 ετών. Άρα εμείς καλούμε αυτή την ευπαθή ομάδα να έρθει να συνεισφέρει; Το θεωρώ άστοχο”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος τόνισε: “Προσπαθούμε να κερδίσουμε χρόνο, προκειμένου να προχωρήσουν και οι έρευνες για το εμβόλιο. Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με την σοβαρότητα που αντιμετωπίζει η Πολιτεία αυτή την κρίση. Πρέπει όλοι να επιδείξουμε μεγάλη υπευθυνότητα. Θέλω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπεύθυνους πολίτες, που τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χαρίσουμε σε αυτή την ιστορία ούτε μια ανθρώπινη ζωή. Ακόμα και μια ανθρώπινη ζωή να σωθεί μέσα από όλη αυτή την ταλαιπωρία αξίζει τον κόπο”.

Ακούστε την συνέντευξη:

Δείτε και στο παρακάτω αρχείο την δέσμη μέτρων που προτείνει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος για την διαχείριση της πανδημίας

ΔΕΣΜΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ COVID-19_