Β. Σουλαδάκη: «Να πάψουν οι Ευρωεκλογές να έχουν το χαρακτήρα της χαλαρής ψήφου» (ήχος)

Παρασκευή, 11 Απριλίου 2014 10:16

Για τις επερχόμενες ευρωεκλογές και την υποψηφιότητά της με την «Ελιά», μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, η υποψήφια ευρωβουλευτής, Βασιλική Σουλαδάκη.Η κ. Σουλαδάκη, δίνοντας το πολιτικό της στίγμα, τόνισε ότι είναι μέλος της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας την «Ελιά» ως έναν ευρύτερο σχηματισμό στον οποίο συνεργάζονται, όπως είπε, διάφορες κινήσεις, μεταξύ αυτών και το ΠΑΣΟΚ.

Για την οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας, η κ. Σουλαδάκη ανέφερε ότι θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως δεν είμαστε μόνοι μας σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε, καθώς υπάρχουν κι άλλες χώρες με αντίστοιχα προβλήματα, σημείωσε όμως ότι σταδιακά η χώρα μας «αρχίζει να παίρνει τα πάνω της».

Για το κόμμα που εκπροσωπεί ο κ. Τσίπρας στην Ευρώπη, συνολικά ως ευρωπαϊκό κόμμα, η κ. Σουλαδάκη είπε ότι δεν έχει καμία απολύτως δυναμική και δεν αναμένεται να βγάλει περισσότερους από 40 ευρωβουλευτές. Φέτος, είπε, είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εκλέγεται από το ευρωκοινοβούλιο, ενώ χαρακτήρισε  τις ευρωεκλογές πολύ σημαντικές γιατί, όπως τόνισε, το Ευρωκοινοβούλιο πλέον λειτουργεί ως όργανο συναπόφασης και πρέπει να πάψουν οι ευρωεκλογές να έχουν το χαρακτήρα της «χαλαρής» ψήφου που είχαν μέχρι σήμερα.

Τέλος, υπογράμμισε ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές είναι πολύ σημαντική για το μέλλον και την καθημερινότητα του κόσμου, αλλά και για την έξοδο από την κρίση, προσθέτοντας ότι «Έτσι συμμετέχουμε κι εμείς στο εγχείρημα ως “Ελιά” και ως ΠΑΣΟΚ μέσα στην “Ελιά”».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη της κ. Β. Σουλαδάκη: