Βεργέτης: «Ο στόχος του Αστέρα είναι να σκαρφαλώνει, να οργανώνεται για το επόμενο παιχνίδι» (vids)

Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου 2014 05:37
Απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση της ομάδας του και από τις φάσεις που δημιούργησε, αλλά στεναχωρημένος για το δεύτερο γκολ που δεν ήρθε στο παιχνίδι, εμφανίστηκε στην συνέντευξη Τύπου ο Στάικος Βεργέτης. Τα σημαντικότερα των όσων δήλωσε ο προπονητής του Αστέρα έχουν ως εξής:

Aρχική τοποθέτηση: «Σήμερα κάναμε μια μεστή εμφάνιση, κλείσαμε τους χώρους, βρήκαμε τα μαρκαρίσματά μας, ήμασταν συνεπείς στην τακτική, βγάλαμε φάσεις και θεωρώ πως το σκορ μας αδικεί, μη μπορώντας οι ίδιοι να κάνουν ένα γκολ. Υπάρχει κούραση, ανασυγκροτούμαστε τώρα για την Ευρώπη και βλέπουμε την συνέχεια».
Για τον Ουσέρο: «Δεν υπήρχε πρόβλημα τραυματισμού. Δεν θέλω να προσωποποιώ τις καταστάσεις. Έχω συνηθίσει τα θέματα που συμβαίνουν στην ομάδα να μην τα δημοσιοποιώ».
Για τις φάσεις του Αστέρα: «Παίζουν ρόλο όλα. Η τύχη, το καθαρό μυαλό. Σε κάθε μια από τις φάσεις που χάσαμε δεν μπορώ να ξέρω τι φταίει. Αυτό που βλέπω είναι ότι από το καλοκαίρι για εμάς, η μπάλα είναι δοκάρι και έξω. Το θετικό είναι ότι η ομάδα δημιουργεί φάσεις και ίσως μας το χρωστάει για άλλο παιχνίδι».
Αν φταίει η κόπωση για τις φάσεις: «Πιστεύω πως αν κάτσουμε και δούμε την κάθε φάση μπορούμε να αιτιολογήσουμε κάτι. Π.χ. ο Νίκο είχε κούραση, διασχίζοντας όλο το γήπεδο. Τα παιδιά έκαναν φάσεις, κράτησαν τον Παναθηναϊκό μακριά και κοίταξαν στα μάτια τον Παναθηναϊκό»
Για το… βλέμμα του Αστέρα: «Στόχος του Αστέρα είναι να σκαρφαλώνει. Να αναλύει τον αντίπαλο, να προετοιμάζεται κατάλληλα και να προσπαθεί. Δεν μπορούμε να πούμε που θα φτάσουμε. Προσπαθώ και εγώ στη ζωή μου να δημιουργώ ένα βήμα τη φορά. Το ίδιο θέλει και η ομάδα».
Για τον Τσοκάνη: «Είχαμε δύο πλάνα στο μυαλό μας για τον Παναθηναϊκό. Έπρεπε να βρω ένα ευέλικτο σχήμα για να τον αντιμετωπίσω. Έπρεπε να βρω έναν παίκτη που να έχει τα χαρακτηριστικά να παίξει και σαν αριστερός μπακ και σαν εσωτερικός μέσος. Γι” αυτό επέλεξα τον Τσοκάνη».
Από την πλευρά του, ο προπονητής του ΠΑΟ, Γιάννης Αναστασίου, χαρακτήρισε δύσκολο το παιχνίδι, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα όπως ο Αστέρας και δίκαιο το βαθμό της ισοπαλίας, με βάση την εικόνα του παιχνιδιού. Σημείωσε ότι η ομάδα του ήταν κατώτερη των περιστάσεων, έκανε πολλά αβίαστα λάθη, προσθέτοντας ότι ο Αστέρας είναι ανταγωνιστική και ποιοτική ομάδα και δίκαια βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στις πέντε πρώτες ομάδες του πρωταθλήματος.
 
Δείτε τις δηλώσεις των δύο προπονητών: