Βιωματικό σεμινάριο για την ορθή χρήση της φωνής στην εκπαίδευση (ήχος)

Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου 2018 13:26

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πελοποννήσου διοργανώνει, δια των Τμημάτων Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σε συνεργασία με τον Δήμο Τρίπολης, βιωματικό επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Ο ρόλος της σωστής τοποθέτησης της φωνής κατά την εκπαιδευτική διαδικασία για την υγεία των εκπαιδευτικών και των μαθητών», το οποίο απευθύνεται σε στελέχη της εκπαίδευσης και των δύο βαθμίδων και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Τρίπολης και ώρα 10:00-14:00.

Εισηγητές του σεμιναρίου θα είναι: Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος, Φωνίατρος Ωτορινολαρυγγολόγος, Θεμιστοκλής Μακαντάσης, Σχολικός Σύμβουλος Μουσικής Περιφέρειας Πελοποννήσου και Ελένη Καπνόριζα, εξειδικευμένη Καθηγήτρια Φωνητικής.Η φωνή, η στάση και η γλώσσα του σώματος συνθέτουν τα εξωτερικά στοιχεία της παρουσίας του εκπαιδευτικού στη διδακτική πράξη. Η σωστή τοποθέτηση της φωνής προάγει τη σωματική και την ψυχική υγεία του ατόμου. Η ανθρώπινη φωνή, το αρχαιότερο μέσο μουσικοθεραπείας, μέσω του συντονισμού, φτάνει σε κάθε σημείο του σώματος, το ισορροπεί και δημιουργεί αρμονία όχι μόνο στο σώμα αλλά και στο μυαλό και στο πνεύμα.

Η δε σωστή τοποθέτησή της αυξάνει στους εκπαιδευτικούς τη μεταδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας τους και επομένως, ευνοεί την εδραίωση κλίματος γαλήνης στην τάξη και εν τέλει την επίτευξη των εκπαιδευτικών στόχων.

Γι’ αυτό το πολύ ενδιαφέρον βιωματικό σεμινάριο, η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης φιλοξένησε, την Πέμπτη το μεσημέρι, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, το Σχολικό Σύμβουλο Μουσικής Περιφ. Πελ/σου, κ. Θεμ. Μακαντάση, ο οποίος μίλησε στη συνάδελφο, Ντόρα Παπαϊωάννου, δίνοντας ενδιαφέρουσες πληροφορίες για το ποια πρέπει να είναι η σωστή τοποθέτηση της φωνής του εκπαιδευτικού, ώστε να είναι μεταδοτικός και η διδασκαλία να είναι αποτελεσματική. Ακούστε το ηχητικό: