Βλαχέρνα | Δημιουργείται πρότυπο οικογενειακό πάρκο με χρήματα της Γερμανικής Πρεσβείας (vid)

Κυριακή, 21 Ιούλιος 2019 13:32

Πρόκειται για ένα είδος αναγνώρισης της μαρτυρικότητας της Βλαχέρνας και του Ολοκαυτώματος

Με αφορμή τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής 21 Ιουλίου, στη Βλαχέρνα Δήμου Τρίπολης για να τιμηθεί η επέτειος του Ολοκαυτώματος του χωριού από τους Γερμανούς στις 19 Ιουλίου του 1944, ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης Παναγιώτης Παπαχρόνης προέβη σε μία σημαντική ανακοίνωση.Ανακοίνωσε πως με χρηματοδότηση της Γερμανικής Πρεσβείας θα δημιουργηθεί στο χωριό ένα πρότυπο οικογενειακό πάρκο. Το κόστος ανέρχεται με μία πρώτη εκτίμηση στις 180 χιλιάδες ευρώ και θα υπάρξουν περισσότερες λεπτομέρειες για το έργο, το Σεπτέμβριο.

Ο κ. Παπαχρόνης τόνισε πως το έργο θα υλοποιηθεί κατόπιν επικοινωνιών και συναντήσεων με τον Πρέσβη τόσο από τον ίδιο, όσο και από το Δήμαρχο Δημήτρη Παυλή, οι οποίες έχουν πραγματοποιηεί εδώ και αρκετούς μήνες και όπως είπε το έργο αποτελεί, όπως σημείωσε, μία μορφή αναγνώρισης της μαρτυρικότητας της Βλαχέρνας και του Ολοκαυτώματος που έγινε από τους Ναζί.

Επεσήμανε, όμως, πως αυτό δεν αλλάζει την ανάγκη καταβολής αποζημιώσεων στις οικογένειες των θυμάτων όλων των μαρτυρικών χωριών και εν γένει στη χώρα μας.

Να σημειώσουμε πως το πρότυπο οικογενειακό πάρκο θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων: διαδραστικά παιχνίδια για παιδιά, αίθουσα αθλοπαιδιών, γυμναστήριο, αίθουσα αναρρίχησης, συνεδριακό χώρο, αίθουσα μνήμης και ιστορίας, γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο βόλεϊ και άλλους χώρους ενώ θα απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες.

Δείτε τις δηλώσεις του κ.Παπαχρόνη στο βίντεο.