Βλάσης στη ΔΡΤ | Οι απαντήσεις για ΔΕΗ, ομόφυλα ζευγάρια και πολιτικές εξελίξεις (ήχος)

Πέμπτη, 17 Μάιος 2018 14:26

Στην εκπομπή «Επί της ουσίας» φιλοξενήθηκε ο βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ, Κώστας Βλάσης και απάντησε σε ρωτήματα τα οποία του τέθηκαν από τους δημοσιογράφους Δημήτρη Μανιατάκο και Μηνά Αρτόπουλο.

Πέρα από τις γενικές πολιτικές εξελίξεις και τις επόμενες εθνικές εκλογές, η συζήτηση στράφηκε σε θέματα που αφορούν την Αρκαδία.

Για τα όσα έγιναν προσφάτως στην επέτειο της Μάχης Βαλτετσίου, ο κ. Βλάσης επανέλαβε ότι ο λόγος του Περιφερειάρχη ήταν διχαστικός, σε μία μέρα που θα έπρεπε να είναι μόνο ενωτικός. «Απουσιολόγος είναι ο Περιφερειάρχης;» αναρωτήθηκε ο βουλευτής Αρκαδίας, θέλοντας να καταδείξει ότι το νόημα του πανηγυρικού της ημέρας δεν έχει καμία σχέση με τις αναφορές του κ. Τατούλη σε παρόντες και απόντες. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι ο Περιφερειάρχης είναι ένα πρόσωπο που έχει 30 χρόνια πολιτικής πορείας και κατά συνέπεια φέρει μεγάλες ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση που βρίσκεται η χώρα.

Για τη ΔΕΗ, ο κ. Βλάσης τόνισε ότι ο ίδιος δεν ψήφισε το νομοσχέδιο για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων, ενώ παράθεσε στοιχεία για την οικονομική κατάσταση της ΔΕΗ το 2014 και σήμερα, επιρρίπτοντας ευθύνες στη σημερινή Κυβέρνηση. Θύμισε ότι το σχέδιο της μικρής ΔΕΗ δεν προέβλεπε την πώληση των ορυχείων της Μεγαλόπολης, σε αντίθεση με αυτό που ψηφίστηκε τώρα.

Σε σχετική ερώτηση για το μέλλον των εργαζομένων της ΔΕΗ, ο βουλευτής είπε ότι πουθενά δεν διασφαλίζεται το εργασιακό τους αύριο και κατά συνέπεια έχουν κάθε λόγο να είναι ανήσυχοι.

Για τα ομόφυλα ζευγάρια και τη δυνατότητα να προχωρούν σε αναδοχή παιδιών, ο κ. Βλάσης είπε ότι ψήφισε αρνητικά διότι δεν είναι δυνατόν ένα παιδί, σε τόσο μικρή ηλικία, χωρίς να έχει τη δυνατότητα να εκφέρει τη γνώμη του να επιλέγεται από ένα ομόφυλο ζευγάρι, επισημαίνοντας τους κινδύνους να υποστεί bullying στη ζωή του και να επηρεαστεί ψυχολογικά, ειδικά σε μικρές κοινωνίες. Ο κ. Βλάσης είπε ότι αυτό που πρέπει να γίνει είναι να μειωθεί ο χρόνος που απαιτείται ώστε ένα ετερόφυλο ζευγάρι που πληροί της προϋποθέσεις να μπορεί να υιοθετεί ένα παιδί.

Γενικότερα, για τα ομόφυλα ζευγάρια, τόνισε ότι είμαστε μία φιλελεύθερη κοινωνία και η ατομική ελευθερία και επιλογή, είναι σεβαστή.