Βλέπει…πόρτα εξόδου ο Πάνος Σκουρλέτης;

Κυριακή, 1 Απριλίου 2018 11:17

Σε παραίτηση φαίνεται ότι οδηγείται ο Πάνος Σκουρλέτης από την θέση του υπουργού Εσωτερικών. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr ο κ. Σκουρλέτης με τις δημόσιες παρεμβάσεις του έχει ενοχλήσει εδώ και πολύ καιρό το Μέγαρο Μαξίμου, καθώς όπως τονίζουν αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες «παρότι υπουργός κινείται με τη λογική της εσωκομματικής αντιπολίτευσης».

Αυτό σε συνδυασμό με το γεγονός ότι, αν και τελευταία έχει ρίξει τους τόνους, βρίσκεται σε διαρκή αντιπαράθεση με την πλειοψηφία των δημάρχων και ειδικά με την ΚΕΔΕ με την οποία παρά τις προσπάθειες ποτέ δεν βρήκε κοινό βηματισμό, έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις μέσα στην κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να βρίσκεται, σύμφωνα με την έκφραση, υψηλού κυβερνητικού παράγοντα «με το ένα πόδι εκτός της κυβέρνησης».Τι ξεχείλισε το ποτήρι

Η σταγόνα, όμως, που φαίνεται να ξεχείλισε το ποτήρι είναι οι λάθος χειρισμοί στην υπόθεση των συμβασιούχων τόσο αναφορικά με την μοριοδότησή τους όσο και με τους (οριακούς) χρόνους ανακοίνωσης των προσωρινών πινάκων που οδήγησαν εκ μέρου του, σε σπασμωδικές κινήσεις διόρθωσής τους.

Αποτέλεσμα, να δοθεί χώρος στη ΝΔ να καταγγείλει την κυβέρνηση για παρεμβάσεις στο ΑΣΕΠ, ενώ παράλληλα πολλοί φοβούνται ότι θα υπάρξουν προσφυγές στη Δικαιοσύνη για τον τρόπο που καταρτίσθηκε η Προκήρυξη 3Κ/2018 αλλά και διεξήχθη η σχετική διαδικασία, και άρα να δημιουργηθεί νέος θόρυβος για το συγκεκριμένο διαγωνισμό.

Πάντως, το μέλλον του κ. Σκουρλέτη αναμένεται να κριθεί εν πολλοίς και από το αν οι επιτυχόντες των προσωρινών πινάκων της προκήρυξης 3Κ/2018 ΑΣΕΠ που έμαθαν μόλις χθες τα αποτελέσματα καταφέρουν να βρίσκονται στις θέσεις τους τις επόμενες ημέρες, ώστε οι δήμοι, οι συμβασιούχοι-«παρατασιούχοι» των οποίων απολύθηκαν στις 31 Μαρτίου, να έχουν το απαραίτητο προσωπικό και να μην κάνουμε Πάσχα με σκουπίδια. Ως προς αυτό, σύμφωνα με έκφραση παλαιού αιρετού της αυτοδιοίκησης, «οι προσωρινές διαταγές που εκδίδουν τα δικαστήρια υπέρ των συμβασιούχων με αποτέλεσμα να παραμένουν για μικρό διάστημα και μετά την 31η Μαρτίου, μπορεί να ‘σώσουν’ τον υπουργό Εσωτερικών».

Η… αριστερή ρητορική & το ανακάτεμα της «τράπουλας»

Ο κ. Σκουρλέτης μπορεί να συνδέεται με μακρά φιλία με τον Αλέξη Τσίπρα, ωστόσο στην περίπτωση που υπάρξουν σφοδρές αντιδράσεις συμβασιούχων με την προκήρυξη αλλά και των δημάρχων με το νομοσχέδιο του «Καλλικράτη» που αναμένεται να κατατεθεί τις επόμενες μέρες στη Βουλή, τότε μπορεί να πυκνώσουν οι υπουργικές φωνές στην κυβέρνηση που θα ζητούν την απομάκρυνση του.

Ο Πάνος Σκουρλέτης, μας αναφέρουν κομματικές πηγές, σε αυτή την περίπτωση θα επιλέξει την  «ηρωική έξοδο» υποβάλλοντας την παραίτηση του και δεν θα περιμένει την πρωθυπουργική «καρατόμηση» στον ανασχηματισμό που ετοιμάζει ο Αλέξης Τσίπρας.

Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσει, σημειώνουν οι ίδιες πηγές, να έχει μια αυτόνομη πορεία με κριτική στάση απέναντι στις κυβερνητικές επιλογές του επόμενου διαστήματος  που μπορεί μάλιστα να είναι και προεκλογικό.

Ο Π. Σκουρλέτης, απαλλαγμένος από υπουργικά καθήκοντα μπορεί να ακολουθήσει μια πιο …αριστερή ρητορική και να κερδίσει το κομματικό ακροατήριο, στις επόμενες κάλπες. Εξάλλου, έχει κατά καιρούς διατυπώσει σφοδρή κριτική απέναντι στους Θεσμούς, εκφράζοντας ανοιχτά τη διαφωνία του σε δημοσιονομικά μέτρα και ιδιωτικοποιήσεις.

Μια παραίτηση έχοντας μάλιστα στο βιογραφικό του, το διορισμό 8.800 εργαζομένων σε μόνιμες θέσεις στους δήμους με το «νόμο Σκουρλέτη», δεν είναι και μικρή υπόθεση… Ο Προκόπης Παυλόπουλος, με το γνωστό νόμο  που μονιμοποίησε χιλιάδες συμβασιούχους, έγινε πρόεδρος της Δημοκρατίας, ως επιλογή ενός αριστερού κόμματος. Ο Σκουρλέτης, ως γνήσιο τέκνο της Αριστεράς, μπορεί  να χρησιμοποιήσει τη δική του «προίκα» σε ένα μελλοντικό πολιτικό ανακάτεμα της «τράπουλας».

Πηγή: aftodioikisi.gr