Βόρεια Κυνουρία | Θανατηφόρο δυστύχημα εργαζομένου-Ανακοίνωση του Δήμου και καταγγελία από το ΠΑΜΕ

Σάββατο, 15 Ιανουαρίου 2022 20:32

Το μεσημέρι του Σαββάτου (15/1) ένας εργαζόμενος από το συνεργείο της εταιρείας που έχει αναλάβει την επεξεργασία των απορριμμάτων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας έχασε την ζωή του στον χώρο επεξεργασίας.

Η ανακοίνωση του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας:“Σήμερα το μεσημέρι ένας εργαζόμενος από το συνεργείο της εταιρείας που έχει αναλάβει την επεξεργασία των απορριμμάτων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας που είναι και συντοπίτης μας έχασε την ζωή του στον χώρο επεξεργασίας των απορριμμάτων, κάτω από συνθήκες που δεν έχουν μέχρι στιγμής διευκρινιστεί.

Η είδηση του τραγικού δυστυχήματος και της απώλειας της ανθρώπινης ζωής του άτυχου εργαζόμενου, μας γέμισε θλίψη και οδύνη και εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας προς την οικογένειά του και τους οικείους του.

Περιμένουμε ως Δήμος επίσημη ενημέρωση τόσο από τις αρχές που ανέλαβαν την προανάκριση, όσο και από την εταιρεία που είχε την απόλυτη ευθύνη για τις εκτελούμενες εργασίες στον χώρο επεξεργασίας απορριμμάτων και επιφυλασσόμαστε για τις περαιτέρω ενέργειες μας”.

Το Δελτίο Τύπου του ΠΑΜΕ Αρκαδίας:

“Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της εταιρείας GREENMEDIA ΕΠΕ ως κύρια υπεύθυνη για το θανατηφόρο δυστύχημα που είχε ένας συνάδελφος μας εν ώρα εργασίας, στο χώρο διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας. Πρόκειται για εργοδοτικό έγκλημα.

Είχαμε επισημάνει πολλές φορές σαν σωματείο τους κινδύνους που υπάρχουν στο συγκεκριμένο χώρο και ειδικά με ζητήματα συντήρησης και λειτουργίας όλων των μηχανημάτων που λειτουργούν.

Επίσης όλα τα παραπάνω τα είχαμε επισημάνει τόσο στην προηγούμενη, όσο και στη σημερινή δημοτική αρχή, χωρίς καμία ανταπόκριση.

Απαιτούμε:

  1. Άμεση διερεύνηση του εργατικού δυστυχήματος.
  2. Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα υγείας και ασφάλειας της εργασίας για να μην έχουμε άλλα εργατικά δυστυχήματα
  3. Να σταματήσει η τρομοκρατία και οι εκβιασμοί στους εργαζόμενους.

 

Οι εργαζόμενοι έχουν αυτονόητο δικαίωμα να φεύγουν για δουλειά και να ξέρουν ότι θα επιστρέψουν σπίτι τους σώοι και αβλαβείς.

Καμία ανοχή στο έγκλημα. Καμία ανοχή στην πολιτική που θυσιάζει ζωές εργαζομένων στο βωμό του κέρδους.

Το ΔΣ του Σωματείου”