Βράβευση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την παρουσία της στην έκθεση Food Expo 2018 (vid)

Σε μια ταχέως αναπτυσσόμενη έκθεση τροφίμων και ποτών την Food Expo 2018, έδωσε το “παρών” η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία και βραβεύτηκε την Τετάρτη (21/03) για αυτή της την παρουσία από τον πρόεδρο της εταιρείας FORUM κ.Χουδαλάκη που είχε και την ευθύνη για την διοργάνωση της έκθεσης, καθώς και από την ομοσπονδία Αρχειμαγείρων Ελλάδος.

Η συνάντηση για την βράβευση πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη στο κτίριο όπου στεγάζεται η Περιφέρεια Πελοποννήσου.



“Η Πελοπόννησος συμμετείχε με πάνω από 90 επιχειρήσεις στην έκθεση, εκ των οποίων οι 41 φιλοξενήθηκαν στο χώρο της Περιφέρειας”, ανέφερε η θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα.Νικολάκου, ενώ συμπλήρωσε: “Προσπαθούμε να βρισκόμαστε δίπλα στους παραγωγούς μας. Αξίζει να αναφέρω πως οι μικρομεσσαίες οικογενειακές επιχειρήσεις της Περιφέρειας μας συμμετείχαν χωρίς κάποια οικονομική επιβάρυνση, με στόχο να τις βοηθήσουμε να τονώσουν την εξωστρέφεια τους και να έρθουν σε επαφή με τις αγορές της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού. Σε αυτές τις εκθέσεις βλέπουμε νέους ανθρώπους να μιλούν με πάθος για τα προϊόντα τους και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα. Οι εκθέτες έμειναν ευχαριστημένοι στο σύνολο τους!”.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κΧουδαλάκης ο οποίος βρέθηκε στην Τρίπολη για να τιμήσει την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την εξαιρετική – όπως την χαρακτήρισε – παρουσία της στην Food Expo 2018. “Οι εκθέτες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους σε περίπου 70.000 έλληνες και ξένους αγοραστές, από πολλές χώρες, να εκπαιδευτούν πάνω στο κομμάτι των εξαγωγών και να συνάψουν σημαντικές συμφωνίες εντός και εκτός συνόρων” υπογράμμισε, ενώ δήλωσε πως θα βρίσκεται στο πλευρό της Περιφέρειας στην προσπάθεια που καταβάλλει για την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων της.

“Παρών” στην συνάντηση ήταν και ο κ.Καρούμπας πρόεδρος της Ομοσπονδίας αρχιμαγείρων Ελλάδος, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων πως “απολαμβάνει τη συνεργασία του με την Περιφέρεια και πως σκοπός είναι να μπουν τα ελληνικά προϊόντα στις γαστρονομίες του κόσμου και να δείξουν σε όλους τι σημαίνει Πελοποννησιακή διατροφή”.

Την ικανοποίηση του για τη συμμετοχή της Περιφέρειας στην Food Expo εξέφρασε και ο κ.Ψυχάρης τονίζοντας με την σειρά του, πως οι εκθέτες της Πελοποννήσου έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από τη συμμετοχή τους στην έκθεση.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ.Τατούλης ανέφερε πως μέσα σε μια περίοδο κρίσης υπάρχουν δραστηριότητες και πρωτοβουλίες που αποδεικνύουν πως η χώρα παραμένει όρθια. “Η μικρομεσσαία επιχειρηματικότητα αποτελεί το Α και το Ω για την Περιφερειακή μας οικονομία”, δήλωσε ο κ.Τατούλης, ενώ κλείνοντας την τοποθέτηση του τόνισε πως σημείο αναφοράς θα πρέπει να είναι όχι μόνο τα προϊόντα που παρουσιάζονται στην εκάστοτε έκθεση αλλά και όλες οι παραδοσιακές αξίες και αρχές του κάθε τόπου πάνω στις οποίες στηρίζονται, γιατί το τρόφιμο και η διατροφή – όπως τόνισε ο Περιφερειάρχης – έχει άμεση σχέση με την πολιτισμική διαδρομή της κάθε περιοχής.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί πως ο κ.Τατούλης γνωστοποίησε τις προσπάθειες που γίνονται για την ανίχνευση της σύνθεσης του μέλανα ζωμού, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Έχουμε ανιχνεύσει με την βοήθεια συνεργατών τη σύνθεση του μέλανα ζωμού και θέλω την επόμενη φορά να είναι κυρίαρχο γεύμα στις εκθέσεις που θα συμμετέχει η Πελοπόννησος”.

Προηγούμενο άρθροΜε νέους γιατρούς στελεχώνεται το Περιφερειακό Ιατρείο Κοντοβάζαινας
Επόμενο άρθροΠαρουσία Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλες το διήμερο 22-23 Μαρτίου