Ξαναγράφτηκε ο «έκτος άθλος» του Ηρακλή στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας (vids, ph)

Κυριακή, 15 Μαΐου 2016 20:54

Παρουσιάστηκε, την Κυριακή 15 Μαΐου, στο Μουσείο Περιβάλλοντος Στυμφαλίας του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς, ο «έκτος άθλος». Η μόνιμη έκθεση που αποτελεί ένα εικαστικό βιβλίο με ζωγραφικά έργα του  Γιώργου  Παστάκα την ποιητική αφήγηση του Γιώργου Μανιώτη και τη μουσική επένδυση του Γιώργου Κουμεντάκη, με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «LIFE Stymfalia: Αειφόρος Διαχείριση και Χρηματοδότηση της Βιοποικιλότητας των ΥγροτόπωνΗ περίπτωση της Λίμνης Στυμφαλίας» και τρεις ξεχωριστές προσωπικότητες του σύγχρονου πολιτισμού μας, δημιούργησαν μια μοναδική, πρωτότυπη, καλλιτεχνική προσέγγιση, του άθλου με τις στυμφαλίδες όρνιθες, συνδέονται έννοιες όπως περιβάλλον, πολιτισμός, πολιτιστικό τοπίο και αειφόρος ανάπτυξη.Στις μέρες μας ο άθλος είναι η αποκατάσταση της λίμνης Στυμφαλίας μέσα από το καινοτόμο πρόγραμμα Life-Stymfalia και η μακροχρόνια προστασία και διαχείρισή της, μέσω της συστηματικής αναχρηματοδότησης που θα εξασφαλίζεται από την αξιοποίηση της βιομάζας των καλαμιών.

Η έκθεση είναι ανοιχτή για το κοινό όλες τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του Μουσείου Περιβάλλοντος Στυμφαλίας και πιστέψτε αξίζει να κάνετε μια εκδρομή στην ορεινή Κορινθία, να επισκεφτείτε το μουσείο και την έκθεση και να θαυμάσετε το φυσικό τοπίο της Στυμφαλίας, από τον εξώστη του Μουσείου Περιβάλλοντος, που έχει την καλύτερη θέα στη λίμνη.

Δείτε βίντεο με αποσπάσματα από τις ομιλίες και την ξενάγηση στην έκθεση, τη δήλωση του ζωγράφου, Γ. Παστάκα, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό: