Ξεχωριστή η Μουσικοχορευτική παράσταση της «ΧΟΡΟΤΕΧΝΙΑΣ» (+φωτό, vids)

Τρίτη, 11 Ιούνιος 2019 01:56
ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES

Την Μουσικοχορευτική παράσταση με την οποία ολοκληρώθηκε η χρονιά, πραγματοποίησε η «Χοροτεχνία» το βράδυ της Δευτέρας 10 Ιουνίου 2019 στο Θέατρο Άλσους Αγίου Γεωργίου. Οι άνθρωποι του συλλόγου ετοίμασαν ένα ξεχωριστό πρόγραμμα με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς από όλη την Ελλάδα, με κεντρικό μήνυμα «Έλα στο Χορό» που ήταν και ο κεντρικός τίτλος της φετινής εξαιρετικής παράστασης.

Το Θέατρο του Άλσους Αγίου Γεωργίου λίγο μετά την έναρξη της παράστασης γέμισε από κόσμο, που απόλαυσε το πλούσιο πρόγραμμα και χειροκρότησε τους χορευτές όλων των ηλικιών. Μάλιστα το κοινό ξεσηκώθηκε αρκετές φορές από τους ρυθμούς των παραδοσιακών ακουσμάτων από τη Λέρο, την Ήπειρο, την Κίμωλο, τη Ρόδο και τη Λέρο, τα Κύθηρα, τη Τζιά τη Μακεδονία, τη Βόρεια Θράκη, τη Δράμα, την Αλμωπία αλλά και με το χορούς της «Χοροτεχνίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα τραγούδια και η παραδοσιακή μουσική ερμηνεύτηκαν από τη ζωντανή ορχήστρα των μουσιθκών: Αλέξανδρου Λιοκάτη (κλαρίνο), Ιωάννας Χρυσανθοπούλου (τραγούδι), Γιάννη Σέρβου (Τσαμπούνα), Βασίλη Γραμματικού (Γκάιντα), Παρασκευά Ντόμπρου (Κρουστά), Κώστα Καραπάνου (Βιολί) και Φώτη Παπαζήκου (Λαούτο).

Τέλος αναφορά και στις Αντωνία Λουκά, Γεωργία Λουκά και Μαίρη Λυκουρέντζου οι οποίες υλοποίησαν τη διδασκαλία χορών και επιμελήθηκαν το χορευτικό μέρος της συγκεκριμένης εκδήλωσης.