Ξεκινάει το 4ο πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου και Ελιάς στην Καλαμάτα

Τρίτη, 13 Μάρτιος 2018 19:15

Την Παρασκευή 16 Μαρτίου ξεκινάει το 4ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ελαιολάδου & Ελιάς στην Καλαμάτα. Το φεστιβάλ που καθιερώνεται ως κορυφαίο forum για τον ελαιοκομικό τομέα της πατρίδας μας, θα διαρκέσει τρεις ημέρες ως την Κυριακή 18 Μαρτίου και περιλαμβάνει:

1. Έκθεση προϊόντων, εξοπλισμού και υπηρεσιών: Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα πιο σύγχρονα εργαλεία καλλιέργειας και συγκομιδής, μηχανήματα ελαιουργείων και τυποποιητηρίων, ατομικά ελαιοτριβεία καθώς και να γνωρίσουν τις νεότερες υπηρεσίες εκπαίδευσης και χρηματοδοτικά εργαλεία.

2. Συνέδριο: Όπως και τα προηγούμενα χρόνια το Συνέδριο προσεγγίζει με υψηλού επιπέδου εισηγήσεις θέματα που άπτονται της ελαιοκομίας και γενικότερα της αγροδιατροφής.

3. Σεμινάρια που αφορούν γευσιγνωσία ελαιολάδου για την εξοικείωση του κοινού με τα  οργανοληπτικά χαρακτηριστικάδιαφορετικών κατηγοριών ελαιολάδων και τη διάκριση μειονεκτημάτων. Από το ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΙΑΣ & ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ που απευθύνεται σε όλους τους ενδιαφερόμενους

4. Τον διαγωνισμό γευσιγνωσίας Ελαιολάδου “KALAMATA OLIVE OIL AWARDS 2018”, υπό την εποπτεία αναγνωρισμένου πάνελ που θα διεξαχθεί 13-14 Απριλίου.

Στο φεστιβάλ συμμετέχουν οι δήμοι της Μεσσηνίας, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, το Γεωτετεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος ΓΕΩΤΕΕ, η Διεπαγγελματική οργάνωση επιτραπέζιας Ελιάς ΔΟΕΠΕΛ, ο Σύλλογος Γεωπόνων Μεσσηνίας, πολλές τυποποιητικές επιχειρήσεις και μεγάλοι εκθέτες ελαιουργικών μηχανημάτων και εξοπλισμού.

Η είσοδος στο Φεστιβάλ όπως και η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν.

Το site του Φεστιβάλ είναι www.kalamata-olivefestival.gr

Δείτε το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

Κατεβάστε την αίτηση συμμετοχής από ΕΔΩ