Ξεκίνησαν τα “δια ζώσης” μαθήματα στο ΠΑΠΕΛ-Στο 90% οι εμβολιασμένοι καθηγητές, στο 75% οι φοιτητές (vid)

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2021 22:48

Στόχος να δημιουργηθεί μία εστία 30-40 κλινών στο παλιό Ψυχιατρείο Τρίπολης για τους φοιτητές

Την ανάγκη για περισσότερους φύλακες-ελεγκτές των πιστοποιητικών, εξέφρασε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Αθανάσιος Κατσής, με αφορμή την «δια ζώσης» διδασκαλία, η οποία ξεκίνησε και για το Τριτοβάθμιο Ίδρυμα της Πελοποννήσου, την Δευτέρα 11 Οκτωβρίου.Ο κ.Κατσής τόνισε πως η «δια ζώσης» διδασκαλία πραγματοποιείται χωρίς προβλήματα, ενώ μιλώντας για τα ποσοστά εμβολιασμού ανέφερε πως το ποσοστό στους εκπαιδευτικούς ανέρχεται στο 90% και στους φοιτητές στο 75%.

Σημείωσε επίσης πως τηρούνται όλα όσα προβλέπονται από το Υγειονομικό Πρωτόκολλο, ενώ μίλησε και για τις ορκωμοσίες που πλέον ξεκίνησαν να γίνονται και αυτές «δια ζώσης¨.

Μιλώντας για το θέμα στέγασης που έθεσε ο Σύλλογος Φοιτητών της Νοσηλευτικής Σχολής, όσον αφορά την πόλη της Τρίπολης, επεσήμανε πως στόχος τους είναι να φτιάξουν μία εστία με 30-40 κλίνες στο χώρο του παλιού ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης, αλλά οι διαδικασίες δεν είναι γρήγορες και θέλουν χρόνο.

Παρόλα αυτά δήλωσε πως θα κάνουν διαγωνισμό για ξενοδοχεία, αλλά, όπως είπε, και τις προηγούμενες φορές δεν υπήρξε ενδιαφέρον από τους ξενοδόχους, ενώ συμπλήρωσε πως θα πρέπει να αυξηθεί το στεγαστικό επίδομα.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Κατσή στο βίντεο.