Έναρξη για το φεστιβάλ “Τέμενος” στη Γορτυνία με βραβεύσεις και έκθεση φωτογραφίας

Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2016 10:10

Οι πρώτοι ξένοι επισκέπτες, άνθρωποι της τέχνης και των γραμμάτων από Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία, Κίνα κ.λ.π. αλλά και από την Ελλάδα, έφτασαν στην Λυσσαρέα Γορτυνίας το βράδυ της Πέμπτης 30/6/2016 για το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ «Τέμενος 2016», όπου προβάλλεται το έργο του πρωτοπόρου ελληνοαμερικανού σκηνοθέτη Γκρέγκορυ Μαρκόπουλου, με καταγωγή από το χωριό.
Ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, καλωσόρισε τους επισκέπτες και στη συνέχεια παρέδωσε τιμητική πλακέτα στον κινηματογραφιστή Robert Beavers, διοργανωτή του φεστιβάλ, για την πολύχρονη προσφορά στον πολιτισμό και την προβολή της περιοχής με την σημαντική διοργάνωση του κινηματογραφικού φεστιβάλ «Τέμενος» που καθιέρωσε ο Γκρέγκορυ Μαρκόπουλος.
Παράλληλα, στο κοινοτικό γραφείο της Λυσσσαρέας, έγινε έκθεση φωτογραφίας της Lida Levinson με θέμα την προηγούμενη διοργάνωση «Τέμενος 2012», η οποία θα είναι ανοικτή και τις επόμενες μέρες.
Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στις 1,2,3 Ιουλίου 2016, μετά τη δύση του ηλίου σε υπαίθριο χώρο έξω από το χωριό Λυσσαρέα.