Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή στο Μουσικό σχολείο Τρίπολης

Παρασκευή, 8 Μαΐου 2020 15:32

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για εισαγωγή μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α τάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης, κατά το σχολικό έτος 2020-2021. Δικαίωμα φοίτησης έχουν όσοι μαθητές κατοικούν στον Νομό Αρκαδίας (όχι μόνο στην Τρίπολη).

Η εισαγωγή των μαθητών στην ΑΓυμνασίου γίνεται με ειδική διαδικασία επιλογής, ενώπιον επιτροπής του Υπουργείου Παιδείας, ενώ οι υποψήφιοι δεν χρειάζεται να έχουν μουσικές γνώσεις. Δικαίωμα εγγραφής στο Μουσικό Σχολείο Τρίπολης, έχουν όσοι απόφοιτοι δημοτικού έχουν περάσει με επιτυχία τη διαδικασία επιλογής. Η διαδικασία επιλογής περιλαμβάνει προφορική και γραπτή δοκιμασία, με μορφή μουσικών παιχνιδιών.Θέματα στα οποία αξιολογούνται οι υποψήφιοι μαθητές για την εγγραφή τους στην Ατάξη Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου είναι: Ρυθμός, Ακουστική ικανότητα, Φωνητική ικανότητα, Διάκριση ηχοχρωμάτων και, προαιρετικά, ένα Μουσικό Όργανο. Η διαδικασία επιλογής διενεργείται στο χώρο του Μουσικού Σχολείου σε ημερομηνίες που ορίζονται από το Υπουργείο Παιδείας. Όταν ανακοινωθούν οι ακριβείς ημερομηνίες, το σχολείο θα επικοινωνήσει με όσους έχουν κάνει αίτηση και θα το κοινοποιήσει και στον τοπικό τύπο.

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά, μέχρι και 29 Μαΐου 2020. Την αίτηση μπορείτε να την βρείτε ΕΔΩ

Για οποιαδήποτε απορία ή ερώτηση σχετικά με το σχολείο, τηλεφωνήστε στο 2710-235.440 ή επισκεφθείτε το σχολείο, στην οδό Ν. Γκάτσου (περιοχή Αγ. Αικατερίνης) στην Τρίπολη.