Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για το «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον»

Τρίτη, 13 Μαρτίου 2018 09:27

Με προβλήματα ξεκίνησε λίγο μετά τις 8 το πρωί τη λειτουργία της η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις αιτήσεις του προγράμματος «Εξοικονομώ κατ’ Οίκον».

Η προκήρυξη του «Εξοικονομώ», που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και έχει συνολικό προϋπολογισμό 250 εκατ. ευρώ, πέρασε από αλλεπάλληλες υπουργικές εξαγγελίες τα τελευταία δύο-δυόμισι χρόνια και μέχρι και χθες δεν ήταν εφικτή η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής.Πρόκειται για ένα πολυετές σίριαλ το οποίο αν και φαίνεται ότι φτάνει προς το τέλος του εντούτοις οι κυβερνητικές, διοικητικές και τεχνικές αστοχίες κρατούν σε αγωνία όχι μόνο τα νοικοκυριά που θέλουν να ανακαινίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους αλλά και ολόκληρους κλάδους της οικοδομής που περιμένουν εν μέσω ύφεσης την ανάκαμψη των οικονομικών δραστηριοτήτων τους.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ενέργειας, η ηλεκτρονική πλατφόρμα exoikonomisi.ypen.gr έχει ενεργοποιηθεί από την Πέμπτη 8 Μαρτίου, αλλά κατά τις πρώτες ημέρες πιλοτικές λειτουργίας, εντοπίστηκε ότι έπρεπε να γίνουν κάποιες τεχνικές παρεμβάσεις ώστε να κατοχυρωθεί η ασφάλεια του συστήματος, πριν να ενεργοποιηθεί η δυνατότητα υποβολής των αιτήσεων.

Οι παρεμβάσεις αυτές ολοκληρώθηκαν και έτσι η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων ενεργοποιήθηκε.

Πηγή: dikaiologitika.gr