Ξένια Αργειτάκη στη ΔΡΤ: «Με στενοχωρεί η πόλωση στο χώρο του στίβου και η αδικία που δέχεται η Ομοσπονδία» (+ήχος)

Σάββατο, 20 Μαρτίου 2021 15:37

Τους τελευταίους μήνες τα κυρίαρχα γεγονότα που έχουν επηρεάσει το χώρο του κλασικού αθλητισμού είναι αφ’ ενός η πανδημία του κορωνοϊού που έχει πλήξει σημαντικά και τον Ελληνικό στίβου, αλλά και η παρατεταμένη «προεκλογική περίοδος» μετά τις συνεχείς αναβολές της Γενικής Συνέλευσης. Πως αλήθεια μπορεί να αναμένεται η επόμενη μέρα για τον Ελληνικό στίβο; Ποια είναι η εικόνα του τοπικού κλασικού αθλητισμού και τα περιθώρια εξέλιξής του;

Η αλήθεια είναι ότι στην παρούσα χρονική περίοδο μια ακόμη κουβέντα με έναν άνθρωπο που έχει υπηρετήσει επί σειρά πολλών ετών τον Ελληνικό στίβου είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Γι’ αυτό το μεσημέρι της Παρασκευής (19/03) το μέλος του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κα Ξένια Αργειτάκη, μίλησε στη Δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης και στην αθλητική εκπομπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ». Αρκάς στην καταγωγή στηρίζοντας με κάθε τρόπο τον Αρκαδικό στίβο, στις επερχόμενες εκλογές του ΣΕΓΑΣ, έχει θέσει εκ’ νέου υποψηφιότητα για το ΔΣ, συμπορευόμενη με την υποψήφια για την Προεδρία της Ομοσπονδίας κα Σοφία Σακοράφα.Η κα Αργειτάκη μιλώντας στην εκπομπή και στον Φώτη Αλεξόπουλο, τοποθετήθηκε σε ότι αφορά τον απολογισμό της απερχόμενης διοίκησης του ΣΕΓΑΣ των προηγούμενων ετών αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο ΣΕΓΑΣ μετέτρεψε την εποχή της κρίσης σε εποχή ευκαιριών. Αναφέρθηκε στις επερχόμενες αρχαιρεσίες της Ομοσπονδίας θέλοντας να περάσει το μήνυμα της ενότητας αφού όπως ανέφερε όλους όσους διοικούν τον αθλητισμό τους πρέπει να τους ενώνει ο ίδιος ο αθλητισμός, ενώ σχολίασε ότι για την ίδια ο κλασικός αθλητισμός με τον οποίο ασχολείται από τα 14 χρόνια της, είναι όλη της η ζωή.

Εξέφρασε την στενοχώρια της για την πόλωση που υπάρχει το τελευταίο διάστημα στο χώρο του κλασικού αθλητισμού και στην αδικία που δέχεται το τελευταίο διάστημα η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ. Αναφέρθηκε στην επόμενη μέρα του Ελληνικού στίβου η οποία λόγω της πανδημίας προβλέπει ότι θα είναι πολύ δύσκολη και οι πραγματικές επιπτώσεις θα φανούν αργότερα.

Μιλώντας για τον Αρκαδικό κλασικό αθλητισμό η κα Αργειτάκη τόνισε ότι έχει πάρα πολλές δυνατότητες, ωστόσο δεν παρέλειψε να εκφράσει το προσωπικό της παράπονα αρκετών χρόνων που αποτελεί κοινό αίτημα των ανθρώπων του στίβου στην Αρκαδία για τη δημιουργία ενός κλειστού προπονητηρίου στην Τρίπολη, το οποίο θα βοηθήσει κατακόρυφα στην ανάπτυξη του αθλήματος στην περιοχή μας.

Υπογράμμισε ότι η Παιδεία και ο Αθλητισμός είναι τομείς που ανεβάζουν το επίπεδο της κοινωνίας, σχολιάζοντας ότι αθλητισμός είναι και ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Έκανε αναφορά τέλος και στο Φεστιβάλ Ρίψεων, αλλά και στο γεγονός ότι στην Αρκαδία και άλλες περιοχές όπως η Μεγαλόπολη, το Άστρος και το Λεωνίδιο, πρέπει να αναπτυχθούν σε ότι αφορά τον κλασικό αθλητισμό, καθώς αν και με πιο λαμπρή ιστορία, έχουν παραμεληθεί τα τελευταία χρόνια.

Παρακάτω μπορεί κάποιος να ακούσει ολόκληρη τη συνέντευξη της κας Ξένιας Αργειτάκη στη Δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης και στην αθλητική εκποπή «ΚΟΝΤΡΑ ΕΠΙΘΕΣΗ»: