Χιονοδρομικό και αγρότες στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης

Τετάρτη, 6 Φεβρουαρίου 2013 08:58

Δύο θέματα απασχόλησαν κατά κύριο λόγο τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, το βράδυ της Τρίτης.

Το ένα θέμα αφορούσε τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν αγρότες από την περιοχή της Σκιρίτιδας οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες βρίσκονται σε κινητοποίηση στον κόμβο των Βουρβούρων.Οι αγρότες ανέφεραν τα προβλήματά τους και το Δημοτικό Συμβούλιο κατέληξε σε ένα ψήφισμα στήριξής τους, που είχε ετοιμάσει ο Αντιδήμαρχος Κώστας Κατσαφάνας.

Δικό του ψήφισμα ζήτησε να ψηφιστεί ο Δημήτρης Νικολάου ο οποίος ζήτησε να καταδικαστούν οι πολιτικές της ευρωπαϊκές ένωσης και της τρικομματικής κυβέρνησης.

Μεγάλη συζήτηση έγινε για τα προβλήματα του Χιονοδρομικού, με αφορμή τις πρόσφατες κατασχέσεις μηχανημάτων.

Το λόγο πήρε ο Πρόεδρος του ΕΟΣ Τρίπολης Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έκανε εκτενή αναφορά για την εξέλιξη με αυτές τις κατασχέσεις, λέγοντας ότι είναι παράνομη αυτή η διαδικασία.

 «Λίαν συντόμως μία επιτροπή με Παυλή κα Σαμπράκο θα εξετάσουμε ενδεχόμενο να αξιοποιήσουμε μια ανώνυμη εταιρεία που είχε γίνει στο Λεβίδι, θέλουμε να μας μεταβιβάσουν τις μετοχές του. Στον τομέα αυτό θα ενταχθεί η ανάδειξη και η λειτουργία του Χιονοδρομικού, κάτω από αυτή την ανώνυμη εταιρεία. Μέχρι το τέλος του μηνός θέλουμε να τη λειτουργήσουμε» είπε ο Σάββας Σαββάκης.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης είπε ότι αν χρειαστεί να γίνει ακόμα μια επιχορήγηση προς τον ΕΟΣ, ώστε μέχρι να τελειώσουν οι νομικές εκκρεμότητες με τις κατασχέσεις, να μπορέσει να μισθωθεί ένας χιονοστρωτήρας για να λειτουργεί το Χιονοδρομικό μέχρι το τέλος της περιόδου, χωρίς προβλήματα.