«Ζήσε Αθλητικά» με Κακλαμανάκη και Νιαγκουάρα σε Χανιά και Λήμνο

Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 12:42

Καθημερινές οι τηλεπισκέψεις σε σχολεία, από Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές, με το πρόγραμμα του Υφυπουργείου Αθλητισμού

Καθημερινές είναι πλέον οι τηλεπισκέψεις σε διαφορετικά σχολεία της χώρας μας, στο πλαίσιο της νέας δράσης του καινοτόμου προγράμματος του Υφυπουργείου Αθλητισμού, «Ζήσε Αθλητικά».Τη Δευτέρα 22 Ιουνίου, ήταν η σειρά της δεύτερης βάρδιας λειτουργίας του 19ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων και την Τρίτη 23 Ιουνίου, του Δημοτικού Σχολείου Κοντιάς Λήμνου.

Προσαρμοσμένο, λοιπόν, στις οδηγίες των επιστημόνων και στα υγειονομικά πρωτόκολλα, που δεν επιτρέπουν αυτοπρόσωπες επισκέψεις στα σχολεία, το «Ζήσε Αθλητικά» συνεχίζει δυναμικά και με ασφάλεια, πραγματοποιώντας τηλεδιασκέψεις με τους μαθητές!

Η νέα πρωτοβουλία του προγράμματος αφορά συζητήσεις Ολυμπιονικών και Πρωταθλητών μας με μαθητές δημοτικών σχολείων, διάρκειας μίας διδακτικής ώρας, οι οποίες πραγματοποιούνται μέσω της γνώριμης για τα σχολεία πλατφόρμας Cisco Webex Meetings.

Ο «γιος του ανέμου», Νίκος Κακλαμανάκης, πραγματοποίησε τη δεύτερη τηλεπίσκεψη στο 19ο Δημοτικό́ Σχολείο Χανιών. Οι μαθητές όλων των τάξεων, έμαθαν από τον ιστιοπλόο Ολυμπιονίκη μας για το «ταξίδι στο όνειρο», αλλά και για τη διαχείριση της ήττας και των φόβων.

Η τηλεπίσκεψη ολοκληρώθηκε με το μήνυμα πως «οι μικρές καθημερινές νίκες μάς οδηγούν σε άλλες μεγαλύτερες στη ζωή». Οι μαθητές έφτιαξαν τραγούδι και πανό́ εξυμνώντας τις αθλητικές επιτυχίες του Κακλαμανάκη, θέλοντας να τον ευχαριστήσουν!

Αντίστοιχα, η Νέρι Νιαγκουάρα, τηλεπισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Κοντιάς Λήμνου. Η Ολυμπιονίκης μας στην κολύμβηση αναφέρθηκε στην αθλητική της σταδιοδρομία, τόνισε την αξία της ευγενούς άμιλλας και τη σημασία της υγιεινής διατροφής παρακινώντας τις μαθήτριες και τους μαθητές να κυνηγούν τα όνειρά τους, όσο «άπιαστα» κι αν τους φαντάζουν.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωτοποριακό πρόγραμμα «Ζήσε Αθλητικά», με την αθρόα συμμετοχή Ολυμπιονικών, Πρωταθλητών, αθλητικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης κλπ, στοχεύει να φέρει την κοινωνία και ειδικότερα τη νέα γενιά ακόμα πιο κοντά στις αξίες του αθλητισμού.

Το «Ζήσε Αθλητικά» στη διάρκεια της δίμηνης και πλέον «καραντίνας» προσάρμοσε τις δράσεις του διαδικτυακά με βιντεομηνύματα για την τήρηση των κανόνων υγιεινής, την αναγκαιότητα να μείνουμε ασφαλείς στο σπίτι, με χρήσιμες ασκήσεις γυμναστικής για όλη την οικογένεια, με διατροφικές συμβουλές και οδηγίες για ασφαλές κολύμπι σε θάλασσες και πισίνες, οργάνωσε αιμοδοσίες μαζί με το «Χαμόγελο του Παιδιού» σε όλα τα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα της χώρας, πραγματοποίησε μαραθώνιο δημοπρασιών με αθλητικά ενθυμήματα από μεγάλες επιτυχίες του ελληνικού αθλητισμού κ.ά.

Τις δραστηριότητες του «Ζήσε Αθλητικά» μπορείτε να τις παρακολουθείτε διαμέσω του σχετικού καναλιού στο YouTube

αλλά και των λογαριασμών του στα social media:

Facebook: https://www.facebook.com/Ζήσε-Αθλητικά-101030408185517/?epa=SEARCH_BOX  

Twitter: https://twitter.com/ziseathlitika 

Instagram: https://www.instagram.com/ziseathlitika/