“Ζήσε Αθλητικά” | Ο Δημήτρης Παπανικολάου μιλά στη ΔΡΤ για το πρόγραμμα που θα εφαρμοστεί στην χώρα μας (ήχος)

Πέμπτη, 20 Φεβρουαρίου 2020 12:20

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης στην εκπομπή “Επί της ουσίας” με τον Μηνά Αρτόπουλο και τον Δημήτρη Μανιατάκο φιλοξενήθηκε το πρωί της Πέμπτης (20/02) ο κ.Δημήτρης Παπανικολάου, ολυμπιονίκης στο μπάσκετ και μέλος της επιτροπής του νέου καινοτόμου προγράμματος – που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά στην χώρα μας – του Υφυπουργείου Αθλητισμού “Ζήσε Αθλητικά”.

“Ο σχεδιασμός είναι για πολλαπλές δράσεις. Αποφασίσαμε να ενώσουμε τις υγιείς δυνάμεις του αθλητισμού”, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ.Παπανικολάου, ενώ συμπλήρωσε: “Τα βιώματα που έχουν οι αθλητές μπορούν να τα μεταφέρουν στα παιδιά, όπως το ευ αγωνίζεσθαι και το πως να διαχειρίζονται την νίκη και την ήττα. Θα έρθουμε παλιοί και νέοι αθλητές στα σχολεία για να βρεθούμε κοντά στα παιδιά”.Στη συνέχεια δήλωσε: “Η ελπίδα κάθε χώρας είναι η νεολαία. Τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν πραγματικά τι είναι αθλητισμός και να μάθουν να αθλούνται. Είμαστε πρώτη στην Ευρώπη στην παιδική παχυσαρκία. Θα ενεργοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις για να μειώσουμε τους “κακούς” αριθμούς”.

Ο κ.Παπανικολάου ανέφερε ακόμα πως το πρόγραμμα σταδιακά θα απλωθεί  σε όλη την Ελλάδα και φυσικά και στην Τρίπολη και την Πελοπόννησο που είναι από τα βασικότερα κομμάτια, όπως τόνισε.

Διαβάστε περισσότερα για το πρόγραμμα ΕΔΩ.

Ακούστε την συνέντευξη του: