Ο Γιάννης Κατσίρης στη ΔΡΤ | Όλες οι λεπτομέρειες για τις νέες ειδικότητες του δημόσιου ΙΕΚ Τρίπολης (ήχος)

Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου 2020 11:46

Για τις νέες ειδικότητες του δημόσιου ΙΕΚ Τρίπολης μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο ο διευθυντής ΔΙΕΚ, Γιάννης Κατσίρης.

“Η πανδημία δεν μπορεί να σταματήσει καμία εκπαιδευτική διαδικασία απλά προσαρμοζόμαστε στις νέες συνθήκες και είμαστε κοντά στους σπουδαστές”, ανέφερε αρχικά, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα να υπάρξει προσαρμογή στα νέα δεδομένα, προκειμένου να κυλήσει με ασφάλεια και χωρίς προβλήματα η νέα εκπαιδευτική χρονιά.Για τις αιτήσεις για τις νέες ειδικότητες ο κ.Κατσίρης ξεκαθάρισε πως δεν χρειάζεται φυσική παρουσία του σπουδαστή καθώς υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως και την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου, όπου και θα κλείσει η πλατφόρμα και δεν θα είναι πλέον εφικτό να γίνει καμία εγγραφή. “Η διαδικασία ηλεκτρονικής υποβολής είναι πολύ εύκολη. Ακόμα και κάποιος να μην είναι καλός χρήστης υπολογιστή, θα μπορέσει βήμα – βήμα να την κάνει” δήλωσε μεταξύ άλλων.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις προοπτικές και τις ευκαιρίες που δίνει η φοίτηση στο δημόσιο ΙΕΚ Τρίπολης, ενώ απαντώντας στο πως γίνεται η επιλογή των ειδικοτήτων, τόνισε μεταξύ άλλων, πως βασίζεται στην ανίχνευση εκπαιδευτικών αναγκών, κυρίως όμως με κριτήρια που αφορούν στην τοπική κοινωνία. “Προσπαθούμε κάθε χρόνο να προτείνουμε ειδικότητες έτσι ώστε να μην υπάρχει κορεσμός και να υπάρχει και μια διέξοδος για τα παιδιά αυτά, για να μπορέσουν να βρουν εργασία στον τόπο τους”, δήλωσε στην συνέχεια.

Ο κ.Κατσίρης έδωσε επιπλέον πληροφορίες για κάποιες από τις ειδικότητες, όπως την εξειδίκευση που προσφέρουν αλλά και το πως και που μπορεί να απασχοληθεί κάποιος σπουδαστής, ο οποίος θα ολοκληρώσει με επιτυχία τις σπουδές του και θα πάρει το αντίστοιχο δίπλωμα (αξίζει να σημειωθεί, πως θα λειτουργήσουν οι ειδικότητες που θα συγκεντρώσουν εγγραφές άνω των 20 ατόμων)

Τέλος ο κ.Κατσίρης αναφέρθηκε και στον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους – μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου – όσοι επιθυμούν να γίνουν εκπαιδευτές, προκειμένου να μπουν σε ένα συγκροτημένο πλέον μητρώο, απ όπου θα γίνεται η επιλογή.

Δείτε περισσότερα για τις αιτήσεις και τις ειδικότητες ΕΔΩ

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: