Προφίλ

Η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης ξεκίνησε να λειτουργεί τους πρώτους μήνες το 1988. Είναι από τα πρώτα ‘’ελεύθερα’’ ραδιόφωνα που λειτούργησαν νόμιμα στην χώρα στη συχνότητα 91,5 FM. Η Δημοτική Ραδιοφωνία της Τρίπολης, αποτελεί Δημοτική Επιχείρηση ειδικού σκοπού ραδιοφωνίας του Δήμου Τρίπολης με τίτλο ‘’Δημοτική Επιχείρηση Πληροφόρησης & Επικοινωνίας’’ .

Από την πρώτη μέρα λειτουργίας του φέρνει στους δέκτες των ακροατών του, τις έγκυρες φωνές γνωστών και έγκριτων δημοσιογράφων. Το πρόγραμμά του είναι κατά κύριο λόγο ενημερωτικό, αλλά και ψυχαγωγικό. Περιλαμβάνει, δημοσιογραφικές και μουσικές παραγωγές που με σοβαρότητα και υπευθυνότητα ετοιμάζουν οι μόνιμοι και αποκλειστικοί συνεργάτες του στα υπερσύγχρονα Studio του, που βρίσκονται σε έναν ανακαινισμένο χώρο με καινούργιο τεχνικό εξοπλισμό στο κέντρο της Τρίπολης και συγκεκριμένα, Αποστολοπούλου & Ανωνύμου – Πλατεία Νέας Δημοτικής Αγοράς (3ος όροφος).

Μετά από επιτυχημένη πορεία και κάτω από τις απαιτήσεις των πολυάριθμων ακροατών του, επεκτάθηκαν οι εγκαταστάσεις του και τοποθετήθηκαν νέοι αναμεταδότες με αποτέλεσμα να καλύπτεται με καθαρό σήμα ο νομός Αρκαδίας, ενώ παράλληλα η φωνή του ραδιοφώνου φτάνει σε κάθε γωνιά της γης μέσω του διαδικτύου από την ηλεκτρονική μας διεύθυνση www.drt915.gr . Αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι σήμερα, να αποτελεί τον μεγαλύτερο σε γεωγραφική εμβέλεια σταθμό της Κεντρικής Πελοποννήσου. Οι πρώτες μεταδόσεις, η πλούσια δισκοθήκη του, που συνεχώς ανανεώνεται με τις τελευταίες κυκλοφορίες, κρατά συντροφιά στους ακροατές του 24 ώρες το 24ωρο, επτά μέρες την εβδομάδα, 365 μέρες το χρόνο.

Τα τηλέφωνα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 2710. 242400 & 242402, το fax του σταθμού 2710. 242401 και το e-mail μας info@drt915.gr , βρίσκονται στην διάθεσή όλων, γιατί η μετάδοση οποιουδήποτε ραδιοφωνικού spot από τη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, φτάνει σίγουρα και καθαρά μέσα από τους 91,5 FM, στους περισσότερους ραδιοφωνικούς δέκτες της Πελοποννήσου.

Το Δημοτικό Ραδιόφωνο δεν αποτελεί μια κερδοσκοπική επιχείρηση στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης αλλά έχει καθαρά κοινωνικό χαρακτήρα και για την προσφορά του αυτή έχει αποσπάσει σημαντικές τιμητικές διακρίσεις και βραβεύσεις.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το ραδιόφωνο, σύμφωνα και με την επίσημη έρευνα που έγινε τον Μάρτιο του 2007 από τρεις διαφορετικές εταιρείες δημοσκοπήσεων (MRB, VPRC, METRON ANALYSIS) και για λογαριασμό του υπουργείου Τύπου & Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, είναι πρώτο σε ακροαματικότητα. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, από την πρώτη ημέρα που μεταδίδει το πρόγραμμά της μέσω διαδικτύου, συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πρώτα ενημερωτικά ραδιόφωνα της χώρας και είναι πρώτο σε ακροαματικότητα μεταξύ των μεγαλύτερων περιφερειακών ενημερωτικών σταθμών της Ελλάδας, στοιχεία τα οποία προκύπτουν μέσα από καθημερινές μετρήσεις του e-radio.gr.

Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 FM

Το μεγάλο περιφερειακό ραδιόφωνο στην Πελοπόννησο

 

MUNICIPAL RADIO OF TRIPOLIS’S PROFILE

The Municipal Radio of Tripolis 91,5 fm (MRT) is one of the 1st “free” radio stations that emitted legally in Greece.

The radio station’s programme is mostly informative and entertaining and today MRT is the biggest in geographic range radio station all over Central Peloponnese that keeps good company to all of its listeners.

Municipal Radio of Tripolis has never been a profit-making business in the media. Its profile is clearly social and for that, it has received important honors and awards. According to an official survey in March 2007 by three different poll companies (MRB, VPRC, METRON ANALYSIS) on behalf of the Ministry of Press and Media, MRT has taken the 1st place in ratings. The fact that MRT is between the best regional informative radio stations of Greece (as daily surveys of www.e-radio.gr show), is remarkable.

Phone numbers: 2710 242400 & 2710 242402

Fax number: 2710 242401

E-mail: info@drt915.gr