Λιτάνευση εικόνας και γλέντι στο Στόλο Κυνουρίας για την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής (vids, ph)

Το μήνυμα του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου προς τους πιστούς για την διατήρηση της παράδοσης και την αξία των πανηγυριών

Με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη οι κάτοικοι του Στόλου Κυνουρίας γιόρτασαν τη γιορτή της Παναγίας στο Εκκλησάκι της Ζωοδόχου Πηγής. Την παραμονή της γιορτής εψάλη αρχιερατικός εσπερινός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρο. Στην συνέχεια έγινε λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στον εξωτερικό χώρο της Εκκλησίας και μοιράστηκε στους πιστούς, εκτός από τον άρτο και ένα κόκκινο αυγό.



Ο Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλέξανδρος με διάθεση νοσταλγική αναφέρθηκε στα παιδικά του χρόνια και στη σημασία που είχαν τα πανηγύρια για το κάθε χωριό και τόνισε πως θα πρέπει και σήμερα να διατηρήσουμε την παράδοση και να μην αφήσουμε κάποιους να μας κάνουν να ξεχάσουμε ό,τι αποτελεί συνδετικό κρίκο του λαού μας.. Μάλιστα χαρακτήρισε δυστυχείς όσους δεν έχουν χωριό.

Μετά τις θρησκευτικές εκδηλώσεις ακολούθησε λαϊκό και δημοτικό γλέντι στον περιβάλλοντα χώρο της Εκκλησίας με γουρνοπούλα, βραστό, κρασί και μπύρα και φυσικά με πολύ χορό.

Να σημειώσουμε πως το πανηγύρι με αφορμή την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής έχει αναβιώσει από τον Πολιτιστικό Σύλλογο, όπως ανέφερε και ο Πρόεδρός του και Περιφερειακός Σύμβουλος Αρκαδίας Γιώργος Μπακούρης τα τελευταία τρία χρόνια.

Στις εκδηλώσεις μεταξύ άλλων παρευρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας Δημήτρης Μαντάς και η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη και αρκετός κόσμος όχι μόνο από το χωριό του Στόλου αλλά και από τη γύρω περιοχή, ενώ τους παρευρισκόμενους διασκέδασε συγκρότημα από παιδιά που κατάγονται από τον Άγιο Ανδρέα Κυνουρίας.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο με τον Εσπερινό και τη λιτάνευση της εικόνας καθώς και το γλέντι που ακολούθησε.

Ε.Τ.

Προηγούμενο άρθροΑσφαλτοστρώνεται και το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου Τρίπολης-Άστρους (ph)
Επόμενο άρθροΞεκινά τη Δευτέρα η δοκιμαστική λειτουργία της μονάδας φυσικού αερίου στη Μεγαλόπολη