Κοσμοπλημμύρα και φέτος στην γιορτή του τσοπάνη στου Δάρα (vid, ph)

Επιτυχημένη και φέτος η γιορτή του τσοπάνη, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου, στο χωριό Δάρα της ΔΕ Λεβιδίου Δήμου Τρίπολης, με τους  κατοίκους της περιοχής αλλά και τους πολιτικούς που βρέθηκαν εκεί να διασκεδάζουν με την ψυχή τους .
Μικροί και μεγάλοι ξεφάντωσαν μέχρι το πρωί με την ορχήστρα του Ροζή και χόρεψαν παραδοσιακά τραγούδια ενώ γεύτηκαν μεζέδες και κρασί.

Η γιορτή όπως είπε και ο Πρόεδρος Μιλτιάδης Παπακώστας στο χαιρετισμό του γίνεται σε δύσκολες εποχές και θέλει να περάσει το μήνυμα πως οι κτηνοτρόφοι αντιστέκονται και αγωνίζονται να μείνουν στον τόπο τους και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους, αφού αποτελούν τον στυλοβάτη του πρωτογενούς τομέα.
Σε δηλώσεις του δε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης ο κ. Παπακώστας ευχαρίστησε όλους όσοι βρέθηκαν στη γιορτή και ιδιαίτερα την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας Β.Γιαννακούρα που ανταποκρίθηκαν στο αίτημά τους για την υδατοδεξαμενή στο βουνό, ώστε να μπορούν να ποτίζονται τα ζώα τους.
Ο κ. Γιαννακούρας στο δικό του χαιρετισμό αφού μίλησε για την σημασία που έχουν τα γλέντια στις μίζερες στιγμές που περνάμε και για την ιδιαιτερότητα των αρκαδικών γλεντιών τόνισε πως το χωριό Δάρα είναι χωριό παραγωγών και προσφέρει στην τοπική και στην εθνική οικονομία και μεταφέροντας τους χαιρετισμούς του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη σημείωσε πως η Περιφέρεια θα είναι δίπλα τους και θα δουν και το θέμα του αρδευτικού έργου στον κάμπο.
Μεταξύ άλλων στη γιορτή του τσοπάνη ήταν ο Δήμαρχος Τρίπολης Δ.Παυλής, ο αντιδήμαρχος Δ. Σταματόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης, η πρώην ΔΣ Μαρία Εικοσιδέκα, ο πρώην ΔΣ Τρίπολης Νίκος Δελφάκης και η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη που άνοιξε και το χορό…
Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα και βίντεο από το γλέντι.
Ε.Τ.



Προηγούμενο άρθροΑνάδειξη πολιτισμικού τοπίου Γορτυνίας μέσα από το πιστοποιημένο δίκτυο των μονοπατιών της (vid, ph)
Επόμενο άρθροΘρησκευτική πανήγυρη – χορός και ξένοι προσκεκλημένοι στη Νυμφασία για την Αγία Τριάδα (vid, ph)