125 χιλιάδες δολάρια προσέφεραν οι Αρκάδες της Αμερικής για το Παναρκαδικό Νοσοκομείο (vid)

Συνέντευξη τύπου της νέας διοίκησης της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής και αναφορά στα σχέδιά τους για το Νοσοκομείο και όχι μόνο

Παράπονα για την φορολόγηση της δωρέας τους αλλά και για το Υπουργείο Υγείας



Σε νέες δωρεές προς το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης προχώρησαν οι ομογενείς Αρκάδες. Η προσφορά τους, αυτή τη φορά ανέρχεται στο ποσό των120 και πλέον χιλιάδων δολαρίων.

Με το ποσό αυτό, όπως ανέφεραν σε συνέντευξη τύπου, ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής Κώστας Καπόγιαννης, ο α’ αντιπρόεδρος της ΠΟΑ Γιάννης Χείλαρης καθώς και ο πρώην πρόεδρος Δημήτριος Φίλιος και ο εκπρόσωπος της ΠΟΑ στη διοίκηση του Παναρκαδικού Παναγιώτης Καραφωτιάς, αγοράστηκαν μεταξύ άλλων κλινοσκεπάσματα, φόρμες για γιατρούς και νοσηλευτές ενώ έγινε προμήθεια αναλωσίμων για το τμήμα αιμοκάθαρσης καθώς και το αιμοδυναμικό εργαστήριο. Επίσης θα αγοραστούν κάποια υλικά και για την καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου.
Το ποσό συγκεντρώθηκε μετά από έρανο, τον οποίο συντόνισε ο κ. Γιώργος Σουρούνης  ενώ η ενέργεια αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο σύνολο δράσεων και κινήσεων της ΠΟΑ για την καλύτερη λειτουργία του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, το οποίο ως γνωστόν έχει παραχωρηθεί από την Ομοσπονδία (το κτίριο του). 
Επίσης στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, που δόθηκε στην Πλατεία Άρεως και συντόνιζε ο κ. Πέτρος Σαραντάκης, που έχει αναλάβει να γράψει την ιστορία των Αρκάδων που μετανάστευσαν, έγινε αναφορά και σε άλλες σκέψεις της ΠΟΑ, κάποιες εκ των οποίων έχουν προχωρήσει περισσότερο και κάποιες άλλες θα προχωρήσουν το επόμενο διάστημα.
Μεταξύ αυτών είναι η αξιοποίηση του Άλσους του νοσοκομείου ώστε να δημιουργηθεί ένα πάρκο αναψυχής για ασθενείς και κατοίκους της πόλης. Επίσης στο σχεδιασμό της ΠΟΑ είναι να λειτουργήσει καλοκαιρινό παιδικό σχολείο στο Πράσινο Νηπιαγωγείο του Μερκοβουνίου, όπου θα πηγαίνουν για κάποιες ώρες παιδιά ηλικίας 6-10 ετών, ελληνοαμερικανάκια και ελληνάκια, ώστε να γνωριστούν και να δημιουργηθούν φιλικές σχέσεις.
Οι εκπρόσωποι της ΠΟΑ εξέφρασαν παράπονα για το ΦΠΑ ύψους 23%, αλλά και για το Υπουργείο Υγείας αφού όπως ειπώθηκε δεν υπάρχει ανταπόκριση στο αίτημά τους για συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου, μίλησαν για αγαστή συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού ενώ ζήτησαν από τους κατοίκους της Αρκαδίας να παρέμβουν ώστε να δουν τι γίνεται με τα κληροδοτήματα της περιοχής μας που αφορούν στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο.
Δείτε στο βίντεο ένα μεγάλο μέρος από την συνέντευξη τύπου της ΠΟΑ.
Ε.Τ.

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα Δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή προς τους μαθητές μετά την ανακοίνωση των βάσεων
Επόμενο άρθροΚυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τους αγώνες του Αστέρα Τρίπολης