Δριμεία κριτική Σμυρνιώτη στη δημοτική αρχή Παυλή (ήχος)

Ο πρώην δήμαρχος Τρίπολης και επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δήμο, Γιάννης Σμυρνιώτης, άσκησε σήμερα σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή Παυλή, μιλώντας στην εκπομπή «Επί της ουσίας» του Δημοτικού Ραδιοφώνου Τρίπολης.



Ο κ. Σμυρνιώτης μίλησε για εμπαιγμό και κοροϊδία από τη δημοτική αρχή, για τα όσα έχουν συμβεί στην ΚΕΔΗΤ και ζήτησε να τελειώνει άμεσα ο έλεγχος από τους ορκωτούς λογιστές, γιατί όσο καθυστερεί, εκτίθεται ακόμα περισσότερο η δημοτική αρχή.

Υπογράμμισε ότι οι υπάλληλοι της Επιχείρησης με έγγραφό τους έχουν ενημερώσει για το τί ακριβώς συνέβαινε και πρόσθεσε ότι πέραν της μήνυσης που έχει καταθέσει κατά παντός υπευθύνου και την ενημέρωση των ανεξάρτητων αρχών, έχει ενημερώσει και την υπηρεσία Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Αναφορικά με το μείζον ζήτημα των σκουπιδιών, ο Γ. Σμυρνιώτης ανέφερε ότι έχει λήξει η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εδώ και περίπου ένα μήνα και αναρωτήθηκε πώς μπορούν να πηγαίνουν σκουπίδια στον Άγιο Βλάση, χωρίς να έχει ανανεωθεί η κατάσταση έκτακτης ανάγκης και επανέλαβε για μία ακόμα φορά ότι, την αποκλειστική ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμμάτων έχει η Περιφέρεια και όχι ο Δήμος, ενώ αποκάλυψε ότι ύστερα από την παραγγελία για προκαταρκτική εξέταση από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έχει ασκηθεί δίωξη προ διμήνου και επρόκειτο να δικαστούν για την παραμονή των σκουπιδιών στους δρόμους τον περασμένο χειμώνα (αλλά λόγω εκλογών θα προσδιοριστεί νέα δικάσιμος), τόσο ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Π. Τατούλης, όσο και ο δήμαρχος Τρίπολης, Δ. Παυλής. Παράλληλα, είπε ότι η περιοχή στον Άγιο Βλάση έχει σχεδόν γεμίσει και άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να αντιμετωπίσουμε και πάλι πρόβλημα με τα σκουπίδια.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης, έκανε λόγο για εγκατάλειψη της πόλης από την παρούσα δημοτική αρχή σε όλους τους τομείς και είπε ότι δεν προχωρά τίποτα, ενώ ανέφερε πως ό,τι συμβαίνει γίνεται μόνο με απευθείας ανάθεση και αφορά εργασίες, σημειώνοντας ότι μ΄νο μία δημοπρασία έχει κάνει η δημοτική αρχή Παυλή.

Κάλεσε τη δημοτική αρχή να εφαρμόσει την κυκλοφοριακή μελέτη και να ξεκινήσειο το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης, ενώ αναφορικά με τα αδέσποτα είπε πως έχει γίνει προμήθεια σε ταϊστρες των ζώων, αλλά δεν έχουν τοποθετηθεί και κάλεσε το δήμο να κάνει ό,τι ορίζει ο νόμος.

Ο κ. Σμυρνιώτης μίλησε ακόμα για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα, για άλλα ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία της πόλης και των χωριών, για τα οικονομικά του δήμου, αλλά και για τα έργα που άφησε σε εξέλιξη μέσω του ΕΣΠΑ.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης ο Γιάννης Σμυρνιώτης:

 

Α’ Μέρος:

Β’ Μέρος:

Προηγούμενο άρθροΣε εκδήλωση του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για την καινοτομία ο Πωλ Ευμορφίδης (vid)
Επόμενο άρθρο20 θέματα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5