Εκδηλώσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο

Εκδηλώσεις σε πάνω από 140 αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε όλη την χώρα, με ελεύθερη είσοδο, διοργανώνει  το υπουργείο Πολιτισμού το Σάββατο 29 Αυγούστου για την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο. 
Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου εκδηλώσεις θα γίνουν στους παρακάτω χώρους:

– Στο Κάστρο του Παραλίου Άστρους, (Πύργος Ζαφειρόπουλου) θα γίνει μουσική εκδήλωση με τη συμμετοχή των μουσικών Στέλιου Κατσιάνη και Χρίστου Τσιαμούλη με θέμα “Μουσική των Κάστρων” στις 9 μ.μ. 
Παράλληλα θα υπάρχει καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας καλλιτεχνική έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας με θεματολογία από το Μεσαιωνικό Κάστρο του 1256. Η βραδιά γίνεται σε συνεργασία με το Δήμο Βόρειας Κυνουρίας. 
– Το Κάστρο Καλαμάτας θα μετατραπεί σε “θερινό σινεμά” με την προβολή της ταινίας “Η φωνή του φεγγαριού” σε σκηνοθεσία Φρ. Φελίνι στις 9 μ.μ. 
Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας και το Κάστρο θα παραμείνει ανοικτό για το κοινό από τις 8 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα. 
– Στο Φρούριο Πύλου από τις 9 μ.μ. μέχρι τα μεσάνυχτα θα παραμείνουν ανοικτές οι εκθέσεις: “Βυθισμένα ταξίδια, Ανθρώπινες εξερευνήσεις: Ίχνη σημαίνοντα στις θάλασσες της Πελοποννήσου” (Κτήριο Πασά), “Βυθισμένοι οικισμοί Νότιας Πελοποννήσου” (Προμαχώνας Μακρυγιάννη Φρουρίου Πύλου), “Ο βυθός διηγείται” (φωτογραφική έκθεση στην Ακρόπολη Φρουρίου Πύλου), “Κελιά ΒΚ2 και ΓΚ1” (έκθεση καταδυτικού εξοπλισμού μουσειακού χαρακτήρα στην Ακρόπολη Φρουρίου Πύλου) και “Έκθεση του Γάλλου Φιλέλληνα Rene Puaux (Αρχοντικό Τσικλητήρα, Λιμάνι Πύλου).
– Στον αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά στο Πλάτωμα Κάτω Χώρας τέλος έχει προγραμματιστεί μουσική εκδήλωση με το μουσικό σχήμα “Χοές”. 
Εκεί θα παρουσιαστούν έργα μεγάλων κλασικών συνθετών και γνωστές μελωδίες του έντεχνου Ελληνικού ρεπερτορίου. Ο χώρος θα παραμείνει ανοικτός για το κοινό από τις 8.30 μ.μ. έως τα μεσάνυχτα. 



Προηγούμενο άρθροΜεγάλη λαϊκή συναυλία με την Ελένη Βιτάλη και τη Γλυκερία!
Επόμενο άρθροMε 222 ψήφους υπέρ εγκρίθηκε η συμφωνία με τους εταίρους – Ψήφο εμπιστοσύνης θα ζητήσει ο Τσίπρας