Κ. Βλάσης: Να παραχωρηθούν οι παραλίες στους δήμους για να μην «χαθεί» η τουριστική περίοδος!

Την άμεση κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου να παραχωρηθούν οι παραλίες στους δήμους, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, ζητά από τον Υπουργό Οικονομικών ο Βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας Κώστας ΒΛΑΣΗΣ, με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων, στις 7 Μαρτίου 2015.

Η Ερώτηση έχει θέμα «Άμεση κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης για την παραχώρηση των παραλιών στους δήμους» και υπογράφεται από 21 ακόμη Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.
Όπως είναι γνωστό, η ΚΥΑ, σύμφωνα με την οποία οι παραλίες παραχωρούνταν στους δήμους για την τουριστική περίοδο, κρίθηκε παράνομη με πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Στην εν λόγω Ερώτηση επισημαίνονται τα τεράστια προβλήματα που απορρέουν από τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς, πέρα από την απώλεια εσόδων για την αυτοδιοίκηση και το δημόσιο, υπάρχει ζήτημα και με την παροχή υπηρεσιών και υποδομών προς τους επισκέπτες, ντόπιους και ξένους.
Τονίζεται πως, αν οι δήμοι δεν έχουν το δικαίωμα εκμετάλλευσης των παραλιών, είναι σαφές ότι δεν θα έχουν ούτε την υποχρέωση για τον καθαρισμό τους, ενώ δεν θα υπάρξουν υποδομές και υπηρεσίες, όπως η παροχή ύδρευσης, οι ναυαγοσώστες κ.α.
Δεδομένου ότι η συνεδρίαση του ΣτΕ, για την έκδοση της τελικής απόφασης, έχει οριστεί για τις 3 Ιουνίου, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να «χαθεί» η τουριστική περίοδος, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…..
 



Προηγούμενο άρθροΜ. Πέμπτη: «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου…» (vid)
Επόμενο άρθροΣτον Εισαγγελέα Τρίπολης η Εύη Τατούλη για τους “κουκουλοφόρους” του διαδικτύου (vid)
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5