Πανελλαδικές 2015: Μέτριας δυσκολίας τα αρχαία, δύσκολα τα μαθηματικά – Δείτε τις απαντήσεις

Στα Αρχαία Ελληνικά Θεωρητικής Κατεύθυνσης και στα Μαθηματικά Θετικής και Τεχνολογικής Κατεύθυνσης, εξετάστηκαν σήμερα Δευτέρα 25 Μαϊου, περίπου 105.000 υποψήφιοι, οι οποίοι διεκδικούν μια από τις 68.345 θέσεις της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.



Το κείμενο του «Πρωταγόρα» του Πλάτωνα, στο οποίο εξετάστηκαν οι μαθητές, μπορεί να χαρακτηριστεί εύκολο και κείμενο που βοηθά και τους μέτρια διαβασμένους να γράψουν καλά, καθώς είναι από τα πρώτα που διδάσκονται, όμως στο άγνωστο, οι μαθητές βρήκαν μπροστά τους ένα δύσκολο κείμενο, τις «Ιστορίαι» του Θουκιδίδη.
Θέματα για «δυνατούς λύτες» χαρακτηρίστηκαν από καθηγητές και φροντιστές τα θέματα των μαθηματικών, καθώς κάλυπταν όλη την ύλη και σύμφωνα με καθηγητές, οι ασκήσεις ήταν πολλές και συνδυαστικές, κάτι με το οποίο οι μαθητές δεν είναι εξοικειωμένοι.

Την Τετάρτη 27 Μαϊου οι υποψήφιοι θα διαγωνιστούν σε Λατινικά, Χημεία, Ηλεκτρολογία και Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον, ενώ η «αυλαία» για τις εξετάσεις θα πέσει την Τρίτη 2 Ιουνίου, με το μάθημα επιλογής των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.
 
* Τα θέματα των Αρχαίων Ελληνικών ΕΔΩ
* Οι απαντήσεις των θεμάτων των Αρχαίων Ελληνικών ΕΔΩ
 
* Τα θέματα των Μαθηματικών ΕΔΩ
* Οι απαντήσεις των θεμάτων των Μαθηματικών ΕΔΩ

Προηγούμενο άρθροΜουσικό αφιέρωμα στην Άλωση της Πόλης
Επόμενο άρθροΤραγούδι και χορός με παρουσία πολιτικών στο Βαλτεσινίκο για τη γιορτή του Αγ.Κωνσταντίνου (vid, ph)
Αργύρης Καρδαράς
Δημοσιογράφος, Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5