Επελέγη ανάδοχος για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ της Πελ/σου (vid)

Η ένσταση της εταιρείας ΩΡΙΩΝ ΑΤΕ έγινε αποδεκτή από την Οικονομική Επιτροπή μετά την εισήγηση και της νομικής συμβούλου της Περιφέρειας και ο διαγωνισμός κατοχυρώθηκε στην εν λόγω εταιρεία παρά την εισήγηση των υπηρεσιών για κατοχύρωση του διαγωνισμού στην εταιρεία Ελληνική Υδροκατασκευή

Συνεχίστηκε 3,5 περίπου ώρες μετά τη διακοπή  η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την παρουσία και της νομικής συμβούλου κας. Φακιολά, η οποία ενημέρωσε τα μέλη για το «σημείο αμφισβήτησης» και τόνισε πως  η μη προσκόμιση της ενημερότητας πτυχίου του υπεργολάβου δεν είναι αιτία αποκλεισμού της εταιρείας που είναι ο εργολάβος του έργου και είχε προσκομίσει όλα τα υπόλοιπα στοιχεία που απαιτούνταν από το διαγωνισμό.



Έτσι η Οικονομική επιτροπή αποφάσισε, μειοψηφούντος μόνο του κ. Γόντικα να δώσει το διαγωνισμό στην εταιρεία  «ΩΡΙΩΝ ΑΤΕ», που είχε υποβάλει το μεγαλύτερο ποσοστό έκπτωσης, 46,11% επί του προϋπολογισμού του έργου που φτάνει τα 23,5 εκατ. ευρώ.
Η υπηρεσία της Περιφέρειας και η αρμόδια επιτροπή είχε εισηγηθεί λόγω ακριβώς της απουσίας της ενημερότητας του πτυχίου του υπεργολάβου να δοθεί ο διαγωνισμός στην εταιρεία Ελληνική Υδροκατασκευή.
Για να κατοχυρωθεί ο διαγωνισμός θα υπάρξει και πλήρης αιτιολόγηση της απόφασης με την νομική παρατήρηση και στη συνέχεια η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής θα ακολουθήσει τη νόμιμη διαδικασία (προσυμβατικός έλεγχος στο Ελεγκτικό Συνέδριο κλπ).
Να αναφέρουμε πως η κα. Νικολάκου σημείωσε πως εκείνο που προέχει είναι το δημόσιο συμφέρον και για το λόγο αυτό θεώρησαν πως οφείλουν να ελέγξουν κάθε στοιχείο που μπορεί να δημιουργήσει νομικά προβλήματα και να καθυστερήσει το έργο της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Δείτε βίντεο από την συνεδρίαση μετά τη διακοπή.
Ενώ μπορείτε να δείτε τι είχε συζητηθεί πριν τη διακοπή της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής εδώ
 

Προηγούμενο άρθροΡαγδαία εξέλιξη: Νεαρή Ρομά δηλώνει πως το τετράχρονο αγοράκι είναι δικό της παιδί!
Επόμενο άρθροΣε δυναμικές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι συνταξιούχοι (vid)