Τατούλης: Το ΠΕΠ της Πελ/σου θα συνεχίσει να υπάρχει ανεξάρτητα εξελίξεων (vid, ph)

1η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης ΠΕΠ Πελοποννήσου 

Υπό τη σκιά των κρίσιμων ωρών που περνά η χώρα μας και με μηνύματα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη προς πάσα κατεύθυνση στον χαιρετισμό του συνεδρίασε για πρώτη φορά η επιτροπή παρακολούθησης του ΠΕΠ Πελοποννήσου 2014-2020. Ο κ. Τατούλης πριν αναφερθεί στις προτεραιότητες του προγράμματος και στους τομείς που θα χρηματοδοτηθούν σημείωσε πως αυτή η οικονομική ασφυξία που βιώνει η χώρα δεν έχει υπάρξει πάλι και θυμίζει οιωνεί τιμωρία.



Επίσης ξεκαθάρισε πως το πρόγραμμα θα συνεχίσει να υπάρχει ανεξάρτητα από τις εξελίξεις και όσα λέγονται από κάποιους πολιτικούς αποδεικνύουν πως το πολιτικό προσωπικό δεν έχει μυηθεί στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα και το μόνο που ενδιέφερε ήταν η λογιστική λογική απορρόφησης του προγράμματος και όχι η ιεράρχηση των προτεραιοτήτων για την ανάπτυξη του τόπου.
Εξήγησε τέλος πως «καμιά πολιτική δύναμη δεν πρόκειται να ανακόψει το πρόγραμμα».
Στη συνέχεια ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε στους άξονες του προγράμματος που αφορούν στην καινοτομία, στην έρευνα, στην στήριξη της επιχειρηματικότητας αλλά και στην καταπολέμηση της φτώχειας, ενώ δεν λείπουν και οι υποδομές και οι δράσεις για το περιβάλλον.
Το συνολικό ποσό του προγράμματος είναι 216.273,871,00 ευρώ και όπως είπε ο κ. Τατούλης θα υπάρξει και ποσό από μόχλευση άλλων πόρων.
 Δείτε βίντεο με αποσπάσματα από την συνεδρίαση

 

Προηγούμενο άρθροΚ. Βλάσης από το Λεωνίδιο: «Επιλογή αξιοπρέπειας το ΝΑΙ για την Αρκαδία και την Ελλάδα» (vid)
Επόμενο άρθρο1η η Αντωνίου και 3η η Γκουντάνη της ΑΕΚ Τρίπολης