Καστρίτης στη ΔΡΤ 91,5: «Σίγουρος ότι ο Αρκαδικός θα πάει πολύ καλά» (ήχος)

Τετάρτη, 11 Ιανουάριος 2017 11:54

Επιμέλεια: Φώτης Αλεξόπουλος

Στη Δημοτική ραδιοφωνία Τρίπολης και στην εκπομπή «facelook στα γήπεδα» μίλησε το απόγευμα της Τρίτης ο προπονητής της μπασκετικής ομάδας των Τρικάλων, Γιάννης Καστρίτης. Ο Αρκάς κόουτς μίλησε για την αναμέτρηση του Αστέρα για το Κύπελλο Ελλάδος στα Τρίκαλα, την μπασκετική ομάδα των Τρικάλων που καταβάλει τη δική της προσπάθεια για παραμονή στην Basket League και τέλος για την ομάδα του ΣΕΦΑ Αρκαδικού και για την προσπάθεια που καταβάλει στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής.

Τα όσα δήλωσε ο κόουτς του ΣΕΦΑ μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω αλλά και να ακούσετε στο αντίστοιχο ηχητικό.

Για το αν βρέθηκε στο γήπεδο για το ματς των Τρικάλων με τον Αστέρα:

«Ναι ήμουν στο γήπεδο, αλλά δυστυχώς για κάποιο λόγο έπρεπε να φύγω».

Για το πώς είδε το παιχνίδι και την ομάδα του Αστέρα Τρίπολης:

«Τα παιδιά και των δύο ομάδων ήταν άξια συγχαρητηρίων αφού το κρύο ήταν πάρα πολύ έντονο, όπως καταλαβαίνετε. Νομίζω ότι δεν πρέπει να μιλάμε ούτε για ποιότητα αν και δεν είμαι ο πλέον αρμόδιος να το κρίνω. Πραγματικά δίνω συγχαρητήρια στα παιδιά και των δύο ομάδων. Φάσεις όπως θα είδατε δεν υπήρχαν πάρα πολλές αλλά ο Αστέρας ευτύχησε να σκοράρει και να πάρει ένα πολύτιμο προβάδισμα στην πρόκριση».

Για το αν βαθιά μέσα του πανηγύρισε τα γκολ του Αστέρα:

«Εντάξει, μπορώ να πω επειδή γνωρίζω και αρκετά παιδιά των Τρικάλων και τον κόουτς Γιώργο Γεωργιάδη, ότι όποιος από τους δύο και να σκόραρε θα ήμουν χαρούμενος. Εντάξει όμως, ο Αστέρας είναι ομάδα της πόλης μας και μακάρι να προχωρήσει και να πάει όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται και στο Κύπελλο αλλά και στο πρωτάθλημα».

Για το πώς είναι τα πράγματα στην μπασκετική ομάδα των Τρικάλων:

«Είναι όπως είναι σε κάθε επαρχιακή ομάδα. Δύσκολα σε ότι έχει να κάνει με το οικονομικό κομμάτι. Υπάρχει άνθρωποι οι οποίοι πραγματικά και εδώ αγαπούν το μπάσκετ και με πολύ μεγάλο κόπο προσπαθούν να συντηρήσουν μια ομάδα. Ο κόσμος όπως και στην Τρίπολη είναι πολύ κοντά στην προσπάθεια που γίνεται. Το γήπεδο τις περισσότερες φορές είναι γεμάτο και νομίζω ότι η χρονιά θα πάει καλά. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι».

Σχετικά με το γεγονός ότι τα Τρίκαλα έχουν κάνει σημαντικό βήμα για τη σωτηρία:

«Για τη σωτηρία είναι πολύ νωρίς να μιλάμε ακόμη. Το μάθημα το περσινό και οι μνήμες είναι πολύ νωπές. Σίγουρα έχουμε κάνει κάποιες πολύ καλές νίκες αλλά έχουμε ακόμη έναν ολόκληρο γύρο όπου πολύ καλά ξέρουμε πολλά μπορούν να γίνουν».

Στο αν έχει μπει πάλι στην ψυχοφθόρα διαδικασία με την περσινή πορεία με τον ΣΕΦΑ:

«Εντάξει, νομίζω ότι είναι αναπόφευκτο, είτε μιλάμε για ποδόσφαιρο, είτε για μπάσκετ νομίζω ότι στο υψηλό επίπεδο η ψυχοφθόρος διαδικασία είναι αναπόφευκτη».

Στο αν παρακολουθεί καθόλου τη φετινή προσπάθεια του Αρκαδικού:

«Βεβαίως την παρακολουθώ πολύ στενά και από πολύ κοντά. Μιλάω και με ανθρώπους πολύ συχνά με ανθρώπους που είναι στην ομάδα και για τον Αρκαδικό κατά πρώτον οι άνθρωποι και οι αθλητές είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Όλοι ξέρουμε κάτω από ποιες συνθήκες και πόσο αργά ξεκίνησε η προσπάθεια της ομάδας στην Α2 Εθνική. Επίσης είμαι πάρα πολύ αισιόδοξος ότι στο τέλος θα επιτύχει το στόχο της παραμονής».

Για το αν αυτή είναι μια μεταβατική περίοδος για τον Αρκαδικό:

«Σίγουρα υπάρχουν αρκετά καινούργια πρόσωπα. Επιστροφή στην Α2 μετά το περσινό πέρασμα από την Basket League. Μια κατηγορία που φέτος είναι πάρα πολύ δύσκολη και ίσως η πιο ανταγωνιστική Α2 όλων των εποχών, με τον Αρκαδικό να στήνεται κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή. Νομίζω ότι χρειάζεται η ομάδα πολύ υπομονή και πολύ στήριξη από όλο τον κόσμο. Τα παιδιά δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και μπορώ να γνωρίζω με μεγάλη ασφάλεια αυτό που λέω και είμαι σίγουρος ότι στο τέλος της χρονιάς θα πάει πάρα πολύ καλά».

Ακούστε αναλυτικά τη συνέντευξη του Γιάννη Καστρίτη: