14ο Φεστιβάλ θεάτρου «Κόρινθος 2016»

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2016 16:41

Το Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» σε συνεργασία με το  Δήμο Κορινθίων διοργανώνουν το  14ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΘΕΑΤΡΟΥ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2016 Το φεστιβάλ είναι διαγωνιστικό και θα διεξαχθεί από 1-10 Αυγούστου στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου. Θα λάβουν μέρος 10 θίασοι από την Ελλάδα και την Κύπρο.

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 14ου Φεστιβάλ θα είναι ο Θεόδωρος Εσπίριτου, Σκηνοθέτης, Θεατρολόγος, Καθηγητής υποκριτικής. Τα υπόλοιπα μέλη θα είναι άνθρωποι του θεάτρου και της τέχνης γενικότερα.Θα απονεμηθούν τιμητικά βραβεία:

Πρώτης, δεύτερης και τρίτης καλύτερης παράστασης, σκηνοθεσίας, μουσικής σύνθεσης, μουσικής επιμέλειας, σκηνικών, κοστουμιών, χορογραφίας, κίνησης, φωτισμού, Α΄ανδρικού και Α΄γυναικείου ρόλου, Β΄ανδρικού και Β΄γυναικείου ρόλου, έντυπου προγράμματος και αφίσας της παράστασης.

Βραβείο θα δώσει και το κοινό που θα παρακολουθήσει όλες τις παραστάσεις του φεστιβάλ.

Ο θίασος του Κορινθιακού θεάτρου θα συμμετέχει εκτός συναγωνισμού.

Όροι συμμετοχής:

Αίτηση συμμετοχής , βιογραφικό θεατρικού σχήματος, έγγραφη άδεια συγγραφέα ή μεταφραστή ή της εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων ή οποιουδήποτε νόμιμου φορέα, πρόγραμμα, αφίσα D.V.D και φωτογραφίες της παράστασης που θα παρουσιάσει ο θίασος.

Οι συμμετοχές θα γίνουν δεκτές έως την Παρασκευή 18 Ιουνίου 2016 στη διεύθυνση Κορινθιακό Θέατρο «Βασίλης Ρώτας» Νικομηδείας 3 Κόρινθος 201 32

Οι οργανωτές θα εξασφαλίσουν τη διαμονή των μελών των θιάσων σε ξενοδοχείο, ανάλογα με την απόσταση της έδρας του θιάσου από την Κόρινθο και θα παραθέσουν 1 δείπνο στα μέλη του θιάσου μετά την παράσταση.

Στο θέατρο θα υπάρχει πλήρης φωτισμός και ήχος.

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.

        Ο Πρόεδρος                         Ο Γ. Γραμματέας

 Παύλος Καράγιωργας              Δημήτρης Χρυσικόπουλος

Υ.Γ.

1 Δεν θα υπολογιστούν οι συμμετοχές που δεν θα συνοδεύονται από την αρχή με την άδεια του συγγραφέα η του μεταφραστή του έργου.

2 Στο ξενοδοχείο και το δείπνο θα υπολογιστούν μόνο τα άτομα που θα αναφέρονται στο έντυπο πρόγραμμα της παράστασης (Συντελεστές και ηθοποιοί).

3 Στη δήλωση συμμετοχής να υπάρχουν τα τηλέφωνα 2 υπευθύνων.

4 Ο φάκελος με τα στοιχεία συμμετοχής δεν επιστρέφεται