197η Επέτειος Άλωσης Τριπολιτσάς | Εκδηλώσεις στις 21 και 23 Σεπτεμβρίου

Παρασκευή, 14 Σεπτέμβριος 2018 15:02

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις του εορτασμού της 197ης Επετείου της Άλωσης της Τρίπολης, που θα γίνουν στις 23 Σεπτεμβρίου 2018 στην Τρίπολη, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα.

 

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΥΡΑΣ

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΥΛΗΣ
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

ΠΕΤΡΟΣ ΤΑΤΟΥΛΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ 197ης ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΑΛΩΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

 Παρασκευή 21-9-2018

ΩΡΑ: 10.30

Στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων θα ψαλλεί Τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των Αγωνιστών του 1821 και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπείες μαθητών και μαθητριών όλων των σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, τους Προσκόπους και Οδηγούς, οι οποίοι θα προσέλθουν με τους καθηγητές, δασκάλους και βαθμοφόρους τους.

 

Σάββατο 22-9-2018

Γενικός σημαιοστολισμός από την ανατολή  του ηλίου της 22ης Σεπτεμβρίου 2018 μέχρι και τη δύση της 23ης Σεπτεμβρίου 2018.

Φωταγώγηση τις βραδινές ώρες της 22ης   και 23ης Σεπτεμβρίου 2018, όλων των Καταστημάτων του Δημοσίου, της Περιφέρειας, του Δημοτικού Καταστήματος Τρίπολης, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας και των Τραπεζών καθώς και των οδών, πλατειών και Μνημείων της πόλης.

 

Κυριακή 23-9-2018

ΩΡΑ: 07.15

Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών με μέριμνα της Ιεράς Μητρόπολης Μαντινείας και Κυνουρίας και η Στρατιωτική και Δημοτική μουσική θα περιέλθουν χωριστά τους δρόμους της πόλης και θα παιανίζουν θούρια και εμβατήρια.

 

ΩΡΑ: 10.30

Τέλεση επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από τ­­ην κα Μαντζουράνη Ελένη, Φιλόλογο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας.

 

ΩΡΑ: 11.15

Συγκέντρωση των Επισήμων και του Λαού στο χώρο του Μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων, όπου θα γίνει Επιμνημόσυνη Δέηση, κατάθεση στεφάνου από την Α.Ετον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο  Προκόπιο Παυλόπουλο και σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών.

Στη συνέχεια κατάθεση στεφάνου από την Α.Ε. τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κύριο  Προκόπιο Παυλόπουλο στον ανδριάντα του στρατηλάτη & ελευθερωτή του Γένους Θεοδώρου Κολοκοτρώνη.

Η τελετή θα κλείσει με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

 

ΩΡΑ: 11.45

Παρέλαση Φιλαρμονικής Δήμου Τρίπολης, Αναπήρων Πολέμου, Οργανώσεων, Συλλόγων, Σχολείων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Σωμάτων Ελληνίδων Οδηγών, Ελλήνων Προσκόπων και Χορευτικών Συνόλων, με τις σημαίες και τα λάβαρά τους και Τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Χώρος της Παρέλασης ορίζεται η οδός Τάσου Σεχιώτη, έμπροσθεν του Δικαστικού Μεγάρου.

ΤΕΛΕΤΑΡΧΕΣ

Τελετάρχες ορίζονται:

α) Μέσα στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου και στους χώρους του Μνημείου Αρχιερέων και Προκρίτων, του ανδριάντα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη και της παρέλασης, οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου κ.κ. Τριαντάφυλλος Στρατήγης και Παναγιώτης Χαραλαμπόπουλος.

 

β) στο χώρο του ανωτέρω μνημείου για την κατάθεση στεφάνων την 21-9-2018 και για το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης των πολιτικών τμημάτων, ο Καθηγητής Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αρκαδίας κ. Μουλόπουλος Κωνσταντίνος.